Sporta zvaigznes
2021. gada 17. maijs, 13:31

Ukraiņu tenisa zvaigzne pozitīvā dopinga testā vaino seksu ar bijušo puisi

Jauns.lv

Talantīgā ukraiņu tenisiste 20 gadus vecā Dajana Jastremska visai savdabīgā veidā izskaidrojusi, kā viņas ķermenī nonākušas aizliegtās vielas.

Kā vēsta vācu laikraksts “der Spiegel”, Jastremska Sporta arbitrāžas tiesā (CAS) esot skaidrojusi, ka aizliegtas vielas ķermenī nonākušas pēc seksa ar bijušo draugu. Tikmēr puisis kategoriski noliedzis šīs apsūdzības un, pierādot savu taisnību, nodevis asins analīzes. Tiesa, aicinājumam, uz pārbaudi sūtīt viņa matu paraugu, viņš atteicies.

Izdevums izceļ arī faktu, ja Jastremska netiks attaisnota, tad viņai draud soda mēru palielināšana. Šīs lietas izskatīšana CAS plānota maija otrajā pusē.

15. maijā savu 20. dzimšanas dienu nosvinējusī ukraiņu tenisiste no sacensībām tika atstādināta pagājušā gada 24. novembrī pēc pozitīva dopinga testa. Viņas organismā tika atrasti aizliegta steroīda – mesterolona metabolīta – pēdas, ko parasti izmanto vīriešu neauglības ārstniecības procesā.
Starptautiskā Tenisa federācija (ITF) informējusi, ka neatļautās vielas sportistes ķermenī atrastas provēs, kas nodotas ārpus sacensībām.

“Vēlos uzsvērt, ka nekad neesmu lietojusi vielas, kas varētu uzlabot manu sniegumu,” savā “Twitter” kontā pauda Jastremska. "Esmu satriekta un šokēta, jo īpaši tāpēc, ka īsi pirms konkrētā testa 9. novembrī Lincā tests bija negatīvs,” toreiz pārsteigumu neslēpa tenisiste.

Sportiste arī atklāja, ka viņas urīna paraugā atrasts ļoti neliels daudzums neatļautās substances, kas ļauj domāt, ka steroīdi viņas ķermenī varētu būt nonākuši caur pārtiku. “Tāpat esmu informēta, ka konkrētā viela tiek izmantota medikamentos, ko lieto vīrieši, bet sievietēm tos nav ieteicams lietot, jo ir pierādītas blakusparādības,” rakstīja Jastremska.

Šobrīd Jastremska WTA rangā ieņem 32. pozīciju, bet pērn bija pakāpusies līdz pat 21. pozīcijai. Viņa savā karjerā jau izcīnījusi trīs WTA turnīru titulus un nopelnījusi balvu fondos vairāk nekā 2,1 miljonu ASV dolāru. 2019. gadā viņa Vimbldonā sasniedza ceturto kārtu, kas viņai līdz šim karjerā bijis labākais sniegums "Grand Slam" raudzes turnīros. Covid-19 pandēmijas laikā Odesā dzimusī sportiste iemēģināja laimi arī mūzikā.