foto: ZUMAPRESS.com
Kurucs Spānijas augstākās līgas mačā laukumā pavada līdzšinējā karjerā lielāko spēles laiku
Artūrs Kurucs
Basketbols
2021. gada 16. maijs, 16:55

Kurucs Spānijas augstākās līgas mačā laukumā pavada līdzšinējā karjerā lielāko spēles laiku

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolists Artūrs Kurucs svētdien Spānijas augstākās līgas (ACB) mačā laukumā pavadīja līdzšinējā karjerā lielāko spēles laiku, kamēr viņa pārstāvētā Vitorijas "TD Systems Baskonia" komanda cieta zaudējumu.

Vitorijas basketbolisti savā laukumā ar rezultātu 70:79 (13:12, 17:18, 18:27, 22:22) atzina Malagas "Unicaja" pārākumu.

Kurucs maču sāka "Baskonia" sākumsastāvā un svētdien spēlēja 22 minūtes un 45 sekundes, kuru laikā realizēja vienu no četriem tālmetieniem, bet netrāpīja grozā vienīgo divpunktu metienu. Tāpat viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, divreiz rezultatīvi piespēlēja, pieļāva divas kļūdas, pārtvēra vienu bumbu, divreiz pārkāpa noteikumus un sakrāja trīs efektivitātes koeficienta punktus. Latviešu aizsargam bija labākais +/- rādītājs komandā (+4).

Mājiniekiem rezultatīvākais ar 13 punktiem bija Zorans Dragičs, bet pretiniekiem 17 punktus guva Haime Fernandess.

Rolanda Šmita pārstāvētā "Barcelona" ar 30 uzvarām 34 spēlēs ACB līgā ieņem otro vietu, "Baskonia" ar 23 panākumiem 34 spēlēs ir piektā, kamēr Artūra Žagara pārstāvētā Badalonas "Joventut" izcīnījusi 19 uzvaras 34 mačos un ir septītā. Vēl Rinalda Mālmaņa pārstāvētā Mursijas UCAM ar 14 uzvarām 34 spēlēs ierindojas 13.vietā, kamēr Mārtiņa Laksas pārstāvētā Madrides "Movistar Estudiantes" ar deviņiem panākumiem 35 mačos ir 17.pozīcijā starp 19 klubiem.

Iepriekšējā sezonā par ACB čempioni tika kronēta Vitorijas "Baskonia", kas miniturnīra finālmačā pārspēja "Barcelona" komandu.