foto: Zane Bitere/LETA
Pludmales volejbolistes Brailko/Namiķe ar uzvaru sāk U-22  Eiropas čempionātu
Talantīgās pludmales volejbolistes Varvara Brailko (pa labi) un Anete Namiķe.
Citi sporta veidi
2021. gada 13. maijs, 13:21

Pludmales volejbolistes Brailko/Namiķe ar uzvaru sāk U-22 Eiropas čempionātu

Jauns.lv / LETA

Latvijas pludmales volejbolisti ceturtdien Austrijas pilsētā Bādenē notiekošo U-22 Eiropas čempionātu uzsāka ar trim uzvarām piecos mačos, saglabājot labas izredzes kvalificēties izslēgšanas spēlēm.

Turnīrā ar sesto numuru izliktais Latvijas duets Anete Namiķe/Varvara Brailko F apakšgrupas pirmajā spēlē ar rezultātu 2-1 (17:21, 21:15, 15:12) pārspēja šveicietes Maru Bečārtu/Anniku Štēli (27.).

Pēcpusdienā Brailko/Namiķe ar 0-2 (11:21, 19:21) piekāpās nīderlandietēm - Raisai Shonai/Emi van Drīlai (22.), kuras jau nodrošinājušas sev vietu izslēgšanas spēļu otrajā kārtā.

Piektdien latvietēm mačs ar francūzietēm - Klemensu Vjērā un Lū Guēnu (11.).

Turpretī ar zaudējumu meistarsacīkstes sāka ar 28.numuru izsētās Krista Paegle/Kristīne Briede, kuras E apakšgrupas pirmajā duelī ar 0-2 (17:21, 13:21) atzina vāciešu Svenjas Milleres/Annas Lēnas Grīnes (5.) pārākumu.

Pēcpusdienā viņas ar 2-0 (25:23, 21:15) uzvarēja slovēnietes - Asju Šenu/Lanu Zuzeku (12.).

Piektdien paredzēta apakšgrupas turnīra pēdējā spēle ar norvēģietēm Frīdu Berntsenu/Emīliji Ulimstadu (21.). Arī viņam divās spēlēs ir pa uzvarai un zaudējumam.

Vēlā pēcpusdienā apakšgrupu turnīru uzsāka nesen spēkus apvienojušais pāris Artūrs Rinkevičs/Ardis Daniels Bedrītis. Čempionātā ar piekto numuru izliktajiem latviešiem E grupas pirmajā mačā ar 2-0 (21:15, 21:9) izdevās sagraut bulgārus - Dimitaru Mehandžijski/Dimitaru Vasiļjevu (28.).

Piektdien apakšgrupā būs spēles ar francūžiem - Kalvēnu Aju/Tomu Eltvīzu (21.) - un turkiem - Jusufu Ezdemiru/Nedzmi Aiberku Gilliku (12.).

Pamatturnīrā 32 dueti sadalīti astoņās apakšgrupās pa četriem katrā. Grupu uzvarētāji iekļūs uzreiz izslēgšanas turnīra otrajā kārtā, bet no pirmās kārtas "play-off" sāks grupu otro un trešo vietu ieguvēji.

Latvijas sieviešu un vīriešu duetiem uz Bādeni līdz devušies treneri Aigars Birzulis un Rihards Finsters.

Pagājušogad Eiropas U-22 meistarsacīkstēs Izmirā piekto vietu izcīnīja Namiķe/Brailko un Rinkevičs/ Stankevičs, bet dalītu devīto - Briede/Paegle un Aišpurs/Bedrītis.

Šajā vecuma grupā Latvijas pludmales volejbolisti ir uzvarējuši divreiz. 2016.gadā Salonikos pirmās finišēja Tīna Laura Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, bet divus gadus vēlāk Jūrmalā - Kristaps Šmits un Mihails Samoilovs.