foto: ZUMAPRESS.com
Ozoliņš M-15 turnīrā Tunisijā sasniedz otro kārtu
Latvijas tenisists Kārlis Ozoliņš.
Citi sporta veidi
2021. gada 4. maijs, 23:35

Ozoliņš M-15 turnīrā Tunisijā sasniedz otro kārtu

Jauns.lv / LETA

Latvijas tenisists Kārlis Ozoliņš otrdien Tunisijā sasniedza Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) Monastiras M-15 turnīra otro kārtu.

Ozoliņš (ATP 1013.) pirmās kārtas spēlē ar rezultātu 6-1, 6-1 pārspēja rīkotāju speciālo ielūgumu saņēmušo amerikāni Džabari Stefordu.

Otrās kārtas sasniegšana Ozoliņam dod vienu ATP ranga punktu.

Tikmēr Roberts Štrombahs (ATP 657.) pirmajā mačā ar 3-6, 6-3, 1-6 piekāpās japānim Jusukem Takahaši (ATP 461.).

Abi Latvijas tenisisti vienā duetā apvienojuši spēkus dubultspēlēs, kur pirmajā kārtā ar 6-3, 6-2 uzveica "wild card" īpašniekus Jasonu Jani no Vācijas un Alesandro Peki no Itālijas. Par otrās kārtas jeb ceturtdaļfināla sasniegšanu viņi nopelnījuši divus ATP dubultspēļu ranga punktus.

Tāpat dubultspēļu pirmo kārtu pārvarējusi Kamilla Bartone, kura kopā ar austrālieti Olīviju Gedecki Antaljas W-15 pirmajā kārtā ar 6-3, 6-2 apspēlēja zviedrietes Kaijsu Vildu Hennemannu un Fanniju Estlundu. Bartone, kura kopā ar pāriniecei izliktas ar trešo numuru, nopelnījusi vienu WTA dubultspēļu ranga punktu.

Latviešu tenisiste (WTA 710.) piedalīsies arī vienspēlēs, kur pirmajā kārtā pretī stāsies turnīrā ar otro numuru izliktā Dienvidkorejas tenisiste Dabina Kima (WTA 370.).

Savukārt Salinas W-25 turnīrā Ekvadorā pirmo kārtu nav pārvarējusi Latvijas trešā rakete Diāna Marcinkēviča (WTA 278.), sacensībās ar piekto numuru izliktajai latvietei ar 6-2, 2-6, 2-6 piekāpjoties ukrainietei Hannai Pozņihirenko (WTA 255.).

Zaudējot pirmajā kārtā, Marcinkēviča palika bez ranga punktiem.

Pamatturnīrā centās iekļūt arī savulaik vadošā Latvijas tenisiste Līga Dekmeijere, kura zaudēja otrajā no trīs kvalifikācijas kārtām. 

Dubultspēlēs Marcinkēviča kopā ar Pozņihirenko pirmajā kārtā mēros spēkus ar venecuēlieti Andreu Gamisu un ASV tenisisti Anastasiju Nefedovu.

Tikmēr Anna Ozerova Izraēlā iekļuvusi Ramatas Hašaronas W-15 sacensību pamatturnīrā, nopelnot vietu WTA ranga punktu. Ozerova kvalifikācijā no pirmās kārtas bija brīva, bet pārējās divās uzvarēja Izraēlas un Vācijas tenisistes.

Rangā neesošajai Ozerovai pirmajā kārtā pretī stāsies sacensību pirmā rakete Hiroko Kuvata no Japānas (WTA 428.), kura pirms pieciem gadiem rangā bija 150.vietā.