Hokejs
2021. gada 1. maijs, 23:12

Latvijas hokejistu pretiniecei Itālijai minimāla uzvara, Vācijai - zaudējums

Jauns.lv / LETA

Latvijas hokeja izlases pretiniece pasaules čempionātā Itālija sestdien svinēja minimālu uzvaru pārbaudes spēlē, kamēr Vācija cieta zaudējumu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Itālija ziemeļrietumu pilsētā Aostā ar rezultātu 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) uzvarēja Franciju, kas šogad nespēlēs elites divīzijā.

Itāļi vārtus guva 73 sekundes pirms otrā perioda beigām, kad ar precīzu metienu izcēlās pēdējās sezonās Austrijā spēlējušais uzbrucējs Andželo Mičeli.

Svētdien abas izlases tiksies atkārtoti.

Tikmēr Vācijas izlase Nirnbergā ar 4:5 (2:1, 1:1, 1:3) atzina Čehijas valstsvienības pārākumu.

Vāciešiem divus vārtus guva Minhenes "Red Bull" uzbrucējs Džons Džeisons Peterka, bet čehiem divreiz izcēlās Mikeli "Jukurit" aizsargs Jakubs Galvass.

Pirms divām dienām notikušajā spēlē Vācija Čehijai zaudēja ar 1:4, bet pirms tam vācieši divreiz piekāpās slovākiem.

2021.gada pasaules čempionāts Rīgā notiks no 21.maija līdz 6.jūnijam. Iepriekš bija plānots, ka meistarsacīkstes sāksies 7.maijā, taču tās tika pārceltas pāris nedēļas uz priekšu, jo varētu aizkavēties vietējo čempionātu izspēle Eiropā un Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārais turnīrs.

B apakšgrupā, kur ir Latvija, Kanāda, Somija, ASV, Vācija, Norvēģija, Itālija un Kazahstāna, mači notiks "Arēnā Rīga", bet A apakšgrupas izlases Krievija, Zviedrija, Čehija, Šveice, Slovākija, Dānija, Baltkrievija un Lielbritānija savus dueļus aizvadīs Olimpiskā sporta centra futbola laukumā ierīkotajā ledus laukumā.

Februārī IIHF Padome nobalsoja par Rīgas apstiprināšanu par vienīgo 2021.gada pasaules hokeja čempionāta rīkotāju. Šī gada pasaules čempionāts bija jāuzņem Minskai un Rīgai, taču 18.janvārī IIHF Padomes sēdē Baltkrievijas galvaspilsētai tika atņemtas meistarsacīkšu rīkotāju tiesības.

2022.gadā turnīru plānots uzņemt Somijai (Helsinkiem un Tamperei), 2023.gadā - Krievijai (Sanktpēterburgai), 2024.gadā Čehijai (Prāgai un Ostravai), bet 2025.gadā - Zviedrijai un Dānijai.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās