Porziņģi ASV jau liek uz slavenās komandas galvenajiem plakātiem. FOTO
(No kreisās) Holdīns Džerians Grants, Karmelo Entonijs un Kristaps Porziņģis - vai topošais Ņujorkas "Knicks" līderu trio?
Basketbols
2015. gada 13. augusts, 11:48

Porziņģi ASV jau liek uz slavenās komandas galvenajiem plakātiem. FOTO

Jauns.lv

Viena no pasaules slavenākajām basketbola komandām Ņujorkas "Knicks" sev skatītājus cenšas piesaistīt ar Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa palīdzību. Tieši 20 gadus vecais latvietis ir viens no trim spēlētājiem, kuri izvietoti uz šīs sezonas komandas kalendāra plakātiem visos oficiālajos kontos gan "Instagram", gan "Facebook", gan "Twitter", gan "Nba.com" un daudzās citās lapās.

Vēl pavisam nesen daudzi līdzjutēji bija neapmierināti, ka "Knicks" NBA draftā izvēlējušies latvieti ar augsto ceturto numuru, bet nu liela daļa šo kritizētāju no latvieša sagaida brīnumus jau tuvākajā laikā. Jādomā, ka šāds komandas solis pierāda, ka tā ar Porziņģi rēķinās jau viņa pirmajā sezonā, citādāk būtu muļķīgi skatītājiem solīt iespēju apskatīt spēlētāju, kurš atrodas uz rezervistu soliņa vai nepārģērbies laukuma malā.

Kopā ar Porziņģi plakāta centrā redzama, protams, arī "Knicks" spilgātākā zvaigzne Karmelo Entonijs un vēl viens debitants - Holdīns Džerians Grants. Interesanti, ka Granta brālēns Hārvijs Džerais Grants pērn kļuva par Latvijas vicečempionu BK "Ventspils" sastāvā.

Porziņģa un Granta nonākšana uz šī plakāta ir visai negaidīta, jo komandas sastāvā ir arī tādi pieredzējuši NBA vīri kā Spānijas izlases saspēles vadītājs Hosē Kalderons, meistarīgie amerikāņu spēlētāji Ārons Aflalo, Robins Lopezs, uzlecošā zvaigzne Langstons Galovejs un citi sevi NBA jau ilgstoši pierādījuši basketbolisti.

Latviešu talanta Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" vienība jauno Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonu sāks 28.oktobrī, kad izbraukumā tiksies ar Milvoki "Bucks" komandu.

Trešdien publiskots jaunās sezonas kalendārs, kurā 170 dienu laikā klubiem būs jāaizvada 82 mači. Vidēji komandām viens duelis būs jāaizvada reizi divās dienās.

Zīmīgi, ka "Bucks" pirmo reizi kopš 1984.gada sezonu iesāks mājās.

Kā zināms, "Knicks" iepriekšējo reizi ar "Bucks" basketbolistiem tikās NBA Lasvegasas Vasaras līgas noslēdzošajā - gandarījuma - mačā, kurā ar 83:76 uzvaru izcīnīja tieši Ņujorkas komanda. Tiesa, tieši šajā Vasaras līgas duelī nepiedalījās Porziņģis, kurš diezgan veiksmīgi bija spēlējis iepriekšējos mačos. Latvietis četrās spēlēs caurmērā izcēlās ar 10,5 punktiem, 3,3 atlēkušajām bumbām un 1,8 bloķētiem metieniem.

"Knicks" Vasaras līgā piedzīvoja vienu zaudējumu sešās spēlēs, tikmēr "Bucks" izcīnīja vienu panākumu sešos dueļos.

Pagājušo sezonu "Knicks" iesāka ar pārliecinošu zaudējumu pret Čikāgas "Bulls" komandu, bet nākamajās divās cīņās guva panākumus. Tiesa, turpinājumā Ņujorkas klubs piedzīvoja septiņus zaudējumus pēc kārtas, tādējādi pirmajās desmit spēlēs tiekot tikai pie divām uzvarām.

Savukārt "Bucks" aizvadītās sezonas pirmajos desmit mačos izcīnīja piecas uzvaras, taču, līdzīgi kā "Knicks", sezonas pirmajā spēlē piedzīvoja zaudējumu.

Aizvadītajā sezonā "Knicks" izcīnīja vien 17 uzvaras 82 cīņās, ierindojoties Atlantijas divīzijas pēdējā vietā. Savukārt "Bucks" iepriekšējā sezonā uzvaras un zaudējumus dalīja uz pusēm, tādējādi ieņemot trešo vietu Centrālajā divīzijā, bet sesto vietu starp visām Austrumu komandām. Līdz ar to Milvoki klubs kvalificējās izslēgšanas spēlēm, taču jau pirmajā kārtā ar 2-4 piekāpās Čikāgas "Bulls".

"Knicks" otro sezonas spēli aizvadīs mājās pret Atlantas "Hawks", bet trešajā cīņā viesosies pie Vašingtonas "Wizards". "Hawks" un "Wizards" aizvadītajā sezonā savā starpā tikās NBA Austrumu konferences pusfinālā.

Zīmīgi, ka "Knicks" pirmo reizi pēdējo septiņu gadu laikā nespēlēs Ziemassvētkos.

Kā zināms, šī gada NBA jauno spēlētāju draftā Porziņģis tika izvēlēts ar augsto ceturto numuru. Porziņģis kļuvis par visu laiku visaugstāk izvēlēto Latvijas basketbolistu NBA draftā. Šis gods iepriekš piederēja Andrim Biedriņam, kuru 2004.gadā ar 11.numuru izvēlējās Goldensteitas "Warriors".

Kasjauns.lv, LETA / Foto: Nyknicks