foto: LETA
"Daugavas" hallē ledus laukumu sola pabeigt līdz 10.maijam
Tiek būvēta Daugavas stadiona ledus halle, kurā atradīsies divi hokeja laukumi, kas paredzēti 2021.gada pasaules čempionātam hokejā.
Hokejs
2021. gada 14. aprīlis, 20:48

"Daugavas" hallē ledus laukumu sola pabeigt līdz 10.maijam

Jauns.lv / LETA

"Daugavas" hallē ledus laukums tiks ierīkots un halle nodota ekspluatācijā līdz 10.maijam, sacīja VSIA "Kultūras un sporta centrs "Daugavas stadions"" valdes loceklis Daniēls Nātriņš.

2021.gada pasaules čempionāts Rīgā ieplānots no 21.maija līdz 6.jūnijam. Spēles norisināsies "Arēnā Rīga" un ledus laukumā, kas tiks izveidots Olimpiskajā sporta centrā (OSC), bet treniņus izlasēm būs jāaizvada "Daugavas" ledus hallē.

Otrdien sarunā ar Latvijas Televīziju (LTV) Latvijas Hokeja federācijas (LFF) prezidents Aigars Kalvītis pauda bažas par darbu kavēšanās "Daugavas" ledus hallē. Tāpat LHF neesot skaidrības par to, kad hallē tiks saldēts ledus.

Sākta Daugavas stadiona ledus halles būvniecība

Pēc vairāk nekā pusgadu ilga darba pie Daugavas stadiona ledus halles būvprojekta izstrādes, kopīgi strādājot projektētājiem un būvniekiem SIA “Ozola&Bula, ...

gallery icon
8

Kā skaidroja Nātriņš, katru nedēļu norisinās sapulces, kurās tiek pārrunāti halles būvniecības jautājumi, un tajās klāt ir arī LHF pārstāvji.

"Šīs dienas būvsapulcē būvnieks pauda, ka plāno nodot halli ekspluatācijā līdz 30.aprīlim. Mums un hokeja federācijai ir būtiski, lai halles ledus būtu visaugstākās kvalitātes, līdz ar to, šis process aizņems zināmu laiku. Nākamnedēļ ir plānota saldēšanas iekārtu testēšana, pēc kā arī būs skaidri konkrēti termiņi par ledus gatavību," aģentūrai LETA rakstīja Nātriņš.

Ledus halles būvniecības darbi sākās pagājušā gada maijā un tā ekspluatācijā bija jānodod līdz šī gada 17.martam.

"Būvnieka iesniegtajā apliecinājumā tika norādīts un mēs saviem partneriem attiecīgi ziņojam par to, ka ledus tiks ieregulēts un halle nodota ekspluatācijā līdz 10.maijam. Izpildītājam par līgumā noteiktajā termiņā nenodotu objektu tiks piemērots līgumsods, atbilstoši līgumā noteiktajam," norādīja Nātriņš.

Visi darbi tiek veikti Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta "Kultūras un sporta kvartāla izveide Grīziņkalna apkaimē" ietvaros. Projektu īsteno valsts SIA "Kultūras un sporta centrs "Daugavas stadions". Kopējais projekta finansējums ir 67 560 868,06 eiro, tajā skaitā, ERAF finansējums 39 931 548,49 eiro, valsts budžeta finansējums 5 546 744,82 eiro, pašvaldības finansējums 1 500 000 eiro, privātais finansējums 1 725 134,98 eiro un neattiecināmās izmaksas 18 857 439,77 eiro.

"No ERAF projekta viedokļa, kā arī no valsts kapitālsabiedrības labas pārvaldības principiem ir būtiski, lai mēs rīkotos atbilstoši līgumā minētajam kontekstā ar līgumsoda piemērošanu. Par paša ERAF projekta realizāciju un potenciālām sankcijām ir būtiski iekļauties visa projekta realizācijas termiņā, proti, realizēt visus infrastruktūras objektus līdz 2022.gada beigām," uzsvēra Nātriņš.

Daugavas stadiona ledus halles būvniecība izmaksās 10,32 miljonus eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Šī gada pasaules čempionātu bija jāuzņem Minskai un Rīgai, taču 18.janvārī IIHF Padomes sēdē Baltkrievijas galvaspilsētai tika atņemtas meistarsacīkšu rīkotāju tiesības.

2022.gadā turnīru plānots uzņemt Somijai (Helsinkiem un Tamperei), 2023.gadā - Krievijai (Sanktpēterburgai), 2024.gadā Čehijai (Prāgai un Ostravai), bet 2025.gadā - Zviedrijai un Dānijai.

2021.gada PČ ieplānots no 21.maija līdz 6.jūnijam. Iepriekš bija plānots, ka meistarsacīkstes sāksies 7.maijā, taču tās tika pārceltas pāris nedēļas uz priekšu.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā.