foto: LETA
Olimpiešus un hokejistus pret Covid-19 vakcinēs agrāk
Citi sporta veidi
2021. gada 8. aprīlis, 20:46

Olimpiešus un hokejistus pret Covid-19 vakcinēs agrāk

Jauns.lv / LETA

Valdība šodien nolēma pret Covid-19 agrāk vakcinēt 215 Tokijas Olimpisko un Paralimpisko spēļu dalībniekus, kandidātus un apkalpojošos darbiniekus, pārceļot viņus no piektās uz ceturto vakcinējamo personu grupu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tāpat augstākā vakcinējamo grupā - no piektās uz ceturto - pārcelti Latvijas vīriešu izlases hokejisti un apkalpojošie darbinieki - kopumā 60 personas.

Līdz ar Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) pieņemto lēmumu par visa 2021.gada pasaules čempionāta hokejā vīriešiem organizēšanu Rīgā, valdībā lēma steidzami vakcinēt arī čempionāta organizēšanā iesaistītos kritiski svarīgos darbiniekus - kopskaitā 35 personas.

Kā top jaunā hokeja halle, kur Rīgā trenēsies visas 16 valstsvienības

Tiek būvēta Daugavas stadiona ledus halle, kurā atradīsies divi hokeja laukumi, kas paredzēti 2021. gada hokeja pasaules čempionāta dalībnieku treniņiem.

gallery icon
43

Tāpat ceturtajā grupā iekļauti arī Olimpiādei akreditētie Latvijas masu informācijas līdzekļu darbinieki - kopā 30 personas, kas klātienē atspoguļos Tokijas olimpisko spēļu norisi.

Tokijas Olimpiskās spēlēs norisināsies no 23.jūlija līdz 8.augustam, savukārt Tokijas Paralimpiskās spēles - no 24.augusta līdz 5.septembrim. Ņemot vērā, ka Latvijai ar pieejamām vakcīnām imunitātes iegūšanai ir nepieciešama divu vakcīnu saņemšana un intervāls starp vakcīnām ir deviņas līdz 12 nedēļas, kā arī to, ka otrā vakcīna sportistiem ir jāsaņem ne vēlāk kā divas nedēļas pirms došanās uz Tokiju, olimpiešu un paralimpiešu vakcinācija ir jāuzsāk vēlākais aprīļa vidū. Rezultātā, ja netiek mainīta vakcinējamo personu prioritārā grupa, minētos termiņus ievērot nav iespējams.

Tokijas olimpisko spēļu galvenais stadions jau teju pabeigts

Nākamā gada Tokijas olimpisko spēļu galvenais stadions ir teju pabeigts un tas tiks atvērts decembrī. Kā norādīja rīkotāji, stadions, kurā ...

gallery icon
32

Tāpat IZM uzstāj, ka Latvijas vīriešu hokeja izlases vakcinācija jāsāk līdz 2021.gada pasaules čempionāta sākumam - 21.maijam, kā arī jānodrošina, ka viss izlases sastāvs tiek vakcinēts līdz Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram 2021.gada rudenī.