Hokejs
2021. gada 2. aprīlis, 08:30

Merzļikins un "Blue Jackets" nenotur pārsvaru un piedzīvo sāpīgu zaudējumu pret "Lightning"

Jauns.lv / LETA

Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins ceturtdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Kolumbusas "Blue Jackets" vārtos piedzīvoja zaudējumu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Blue Jackets" viesos ar 2:3 (0:1, 1:0, 1:2) piekāpās Tampabejas "Lightning".

Merzļikins atvairīja 31 no 34 metieniem, tverot 91,2% raidījumu. Iepriekšējā spēlē vārtsargs pret "Lightning" atvairīja 37 metienus, palīdzot izcīnīt uzvaru ar rezultātu 3:1.

Latvijas izlases vārtsargs pirmo reizi kapitulēja pirmā perioda 16.minūtē. "Lightning" ieguva iespēju spēlēt skaitliskajā vairākumā, kuru ar precīzu metienu pēc lieliskas saspēles realizēja Breidens Points. Zeks Verenskis otrā perioda vidū rezultātu izlīdzināja, taču Ēriks Robinsons aptuveni 20 minūtes vēlāk vadībā jau izvirzīja "Blue Jackets".

foto: AP/Scanpix
Elvis Merzļikins atvairīja 31 no 34 metieniem, tverot 91,2% raidījumu.

"Lightning" uzvaru izrāva spēles pēdējās piecās minūtēs. Trešā perioda 15.minūtē Merzļikinu no iemetiena apļa pārspēja Ross Koltons, bet minūti vēlāk Points lielā ātrumā devās uz vārtiem un izpildīja metienu, ripai trāpot pa Davidu Savarda kāju, kas vārtsargam liedza tvert ripu.

Robinsons un Verenskis spēli noslēdza ar vārtiem un rezultatīvu piespēli, bet divas piespēles nopelnīja Makss Domi. Uzvarētāju labā divus vārtus guva Points.

"Blue Jackets" ar 36 punktiem 38 spēlēs Centrālajā divīzijā ieņem astoto vietu.

Citā spēlē Pitsburgas "Penguins" bez savainotā Teodora Bļugera ierindā viesos ar 4:1 (0:0, 2:0, 2:1) uzvarēja Bostonas "Bruins", svinot jau piekto panākumu pēc kārtas.

Vārtus Pitsburgas komandā guva Zeks Estons-Rīss, Maiks Matesons, Džeisons Zakers un Džeiks Gencels, bet Bostonas komandā precīzi meta Breds Maršāns.

Bļugers marta vidū guva ķermeņa augšdaļas savainojumu un kopš tās reizes nav atgriezies laukumā. Pagājušajā nedēļā viņš atgriezās komandas treniņos un trešdien slidoja kopā ar Pitsburgas "Penguins" rezerves sastāvu, taču pret viņu vēl nedrīkstēja pielietot spēka spēli.

Vēl šajā divīzijā Bufalo "Sabres", kurai šosezon kājas muskuļa savainojuma dēļ nepalīdzēs Zemgus Girgensons, mājās ar 2:3 (1:0, 0:1, 1:1, 0:1) papildlaikā zaudēja Ņujorkas "Rangers".

Nepilnas 30 sekundes līdz papildlaika beigām uzvaru "Rangers" komandai izrāva Mika Zibanejads. "Sabres" komandā vārtus guva Rasmus Asplunds un Teidžs Tompsons, bet Ņujorkas klubā izcēlās Kolins Blekvels un Filips Čitils. Artēmijs Panarins "Rangers" rindās nopelnīja divas rezultatīvas piespēles.

"Penguins" ar 50 punktiem 37 spēlēs Austrumu divīzijā ieņem trešo vietu, bet "Sabres" ar 20 punktiem 36 mačos ir pēdējā jeb astotā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 8.maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.