Citi sporta veidi
2021. gada 1. aprīlis, 19:36

Latvijai oficiāli piešķirta viena kvota Pekinas olimpisko spēļu daiļslidošanas sacensībās vīriešu konkurencē

Jauns.lv / LETA

Latvijai oficiāli piešķirta viena kvota 2022.gada Pekinas olimpisko spēļu daiļslidošanas sacensībās vīriešu konkurencē, liecina Starptautiskās Slidošanas federācijas (ISU) ceturtdien publicētais izcīnīto ceļazīmju saraksts.

Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs sestdien Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā pasaules čempionātu noslēdza 18.pozīcijā. Lai gan ISU tikai ceturtdien oficiāli paziņoja tās valstis, kurām ir nopelnītas kvotas, jau tobrīd bija skaidrs, ka ar 18.vietu ir gana, lai Vasiļjevs nākamgad startētu olimpiskajās spēlēs.

Lai nodrošinātu vismaz vienu kvotu, pasaules čempionātā pietika ar 24.pozīciju jeb iekļūšanu izvēles programmā.

Latvija saņem ielūgumu piedalīties Pekinas olimpiskajās spēlēs

Trešdien, 10. februārī, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Žoržs Tikmers un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks saņēma Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) ...

gallery icon
38

Vīriešiem trīs ceļazīmes izcīnījusi Japāna, pa divām kvotām ir ASV, Krievijai un Itālijai, bet pa vienai izcīnījušas Kanāda, Francija, Dienvidkoreja, Ķīna, Gruzija, Šveice, Igaunija, Baltkrievija, Latvija, Čehija, Meksika, Ukraina, Zviedrija un Izraēla.

Tikmēr sieviešu sacensībās Angelīna Kučvaļska īsajā programmā ieņēma 33.vietu un neguva tiesības piedalīties izvēles programmā, kā arī palika bez ceļazīmes uz olimpiskajām spēlēm. Arī sieviešu sacensībās ceļazīmes iegūšanai pietika ar 24.vietu.

Vēl iespēja kvalificēties olimpiskajām spēlēm būs arī Vācijā gaidāmajās "Nebelhorn Trophy" sacensībās, kas notiks no 22. līdz 25.septembrim. Šajās sacensībās sievietes cīnīsies par vēl sešām ceļazīmēm uz olimpiskajām spēlēm.

Šaurā lokā Japānā sagaida olimpisko lāpu

Olimpisko spēļu lāpas sagaidīšanas ceremonija Covid-19 vīrusa piesardzības pasākumu dēļ notika bez skatītājiem. Svinīgo uguni iededza divi trīskārtējie olimpiskie čempioni ...

gallery icon
22

Pasaules čempionāts daiļslidošanā kalpoja kā galvenās kvalifikācijas sacensības 2022.gada Pekinas olimpiskajām spēlēm. Daiļslidotāji vīriešu un sieviešu konkurencē sadalīja 24 olimpiskās ceļazīmes, pāru slidojumā tiek izcīnītas 16, bet dejās uz ledus - 19 ceļazīmes.