foto: REUTERS/SCANPIX
Olimpisko spēļu dalībnieku vakcinēšanu rosinās pārcelt augstākā prioritārā grupā
2021. gada 29. marts, 22:36

Olimpisko spēļu dalībnieku vakcinēšanu rosinās pārcelt augstākā prioritārā grupā

Jauns.lv / LETA

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) rosinās olimpisko un paralimpisko sporta spēļu dalībnieku kandidātus un apkalpojošos sporta darbiniekus, kuri plāno piedalīties Tokijas sacensībās, pārcelt no piektās uz ceturto prioritāri vakcinējamo personu grupu, atklāj ministrijā.

Patlaban olimpisko un paralimpisko spēļu dalībnieku, kandidātu un apkalpojošo sporta darbinieku vakcinēšana ir paredzēta piektajā prioritāri vakcinējamo personu grupā.

Kopumā uz Tokijas sacensībām plāno doties 215 olimpisko un paralimpisko spēļu dalībnieki, kandidāti un apkalpojošie sporta darbinieki.

Tokijas olimpisko spēļu galvenais stadions jau teju pabeigts

Nākamā gada Tokijas olimpisko spēļu galvenais stadions ir teju pabeigts un tas tiks atvērts decembrī. Kā norādīja rīkotāji, stadions, kurā ...

gallery icon

Kā ziņots, marta vidū tika sākta personu ar hroniskām slimībām vakcinācija, kas ir trešā prioritārā vakcinējamo personu grupa. Šajā grupā ietilpst arī personas, kuras dzīvo ar bērniem ar hroniskām un imūnsupresējošām slimībām, kā arī personas, kuras mājās aprūpē smagi slimas personas.

Nākamās jeb ceturtās grupas - personu vecumā virs 60 gadiem un pedagogu - vakcināciju plānots sākt no 12.aprīļa, iepriekš valdības sēdē pavēstīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Atlikušajā jeb piektajā prioritāri vakcinējamo personu grupā kopā ar olimpiešiem ietilpst arī pedagogi, operatīvo dienestu darbinieki, robežsardzes un Valsts ieņēmumu dienesta darbinieki, ieslodzījuma vietu pārvaldes un Valsts probācijas dienesta darbinieki, Nacionālie bruņotie spēki, Zemessardze, kritiski svarīgie energoapgādes un informācijas un komunikācijas tehnoloģiju komersanti, kā arī pašvaldību vēlēšanu norises nodrošināšanā iesaistītie kritiski svarīgie darbinieki. Tāpat šajā grupā ietilpst iestāžu kritiski svarīgie darbinieki un bāriņtiesu un sociālo dienestu darbinieki.