foto: Evija Trifanova/LETA
Divi Latvijas tenisa talanti dosies studēt uz ASV
Kārlis Ozoliņš rudenī dosies studēt un spēlēt trenisu Ilinoisas universitātē.
Citi sporta veidi
2021. gada 26. marts, 13:55

Divi Latvijas tenisa talanti dosies studēt uz ASV

Jauns.lv / LETA

Talantīgā Latvijas tenisiste Sabīne Rutlauka rudenī plāno doties uz ASV, lai studētu Pensilvānijas universitātē, vēsta "Latvijas Radio".

Iepriekš par šādu nodomu paziņoja arī Latvijas šā brīža otrs labākais tenisists Kārlis Ozoliņš, kurš rudenī pievienosies Ilinoisas universitātei, kur plāno studēt turpmākos četrus gadus. Ozoliņš Ilinoisas komandā spēlēs 2021./22. gada sezonā.

Šādu pašu soli nolēmusi spert vēl nesen WTA rangā debiju piedzīvojusī Rutlauka, kura februāra beigās Ēģiptē izcīnīja pirmo Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) titulu.

Sarunā ar "Latvijas Radio" atklāja, ka pērnā gada nogalē uzsākusi sadarbību ar Horvātijas tenisa speciālistu, kura sakari arī ļāvuši iekļūt Pensilvānijas universitātē.

Treneris reiz Rutlaukai teicis, ka viņa pretiniecēm ir kaitinoša spēlētāja, jo cenšas dabūt visas bumbas tīkla otrā pusē, turklāt tenisistēm neparocīgi.

"Protams, kad ir ērtāk, eju un bliežu bumbas, bet vairāk aizsargājos," par savu spēli teica Rutlauka, kura norādīja, ka spēlē mierīgāku stilu nekā Aļona Ostapenko.

Rutlauka sev par prioritāti noteikusi iegūt labu izglītību. ASV viņai ar tenisa palīdzību izdevies iegūt sporta stipendiju. Ja pēc četriem studiju gadiem Rutlaukai vēl būs interese spēlēt profesionālā līmenī, viņa nekavēsies to darīt.

Iestājoties Pensilvānijas universitātē, Rutlaikai būs jānokārto tikai angļu valodas eksāmens.

Rutlauka WTA rangā ieņem 935.vietu. Pati sportiste norādīja, ka negaidīja sevi rangā ieraudzīt tik agrā vecumā.