Lipmans atklāj, cik lielas algas saņēma Beļavskis un Nolans
„Jūs variet iedomāties – Nolans atbrauca vienu dienu pirms mūsu pirmās spēles Olimpiādē. Viņš nebija ne uz vienu no mūsu pārbaudes spēlēm. Vai tas ir normāli? Mēs, savukārt, godīgi, vadoties pēc līguma, maksājām viņam algu,” neapmierinātību ar bijušā valsts izlases trenera darbu Tedu Nolanu pauž Lipmans.
Hokejs
2015. gada 21. augusts, 11:52

Lipmans atklāj, cik lielas algas saņēma Beļavskis un Nolans

Jauns.lv

Šīs nedēļas Radio 5 raidījumā „Radio Rings”, telefonintervijas laikā Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans atbildējis uz jautājumiem saistībā ar U-20 valstsvienības jaunā trenera Leonīda Beresņeva izvēli un izlases mērķiem. Vienlaikus, paužot neapmierinātību ar bijušo valsts izlases treneru atdevi, federācijas galva izpaudis arī precīzas treneru algas.

Baumas par treneru algām izrādās patiesas

Intervijas laikā vadītājs atgādinājis Lipmanam par nesen izskanējušajām baumām saistībā ar bijušo valsts izlases galveno treneru Aleksandra Beļavska un Teda Nolana algām, attiecīgi - 10 000 eiro un 13 000 eiro mēnesī uz ko Lipmans atbildējis nevis ar noliegumu, bet gan apstiprinājumu, turklāt, vēl uzstājot, ka federācija ļoti konsekventi maksājusi algas jau kopš līgumu parakstīšanas: „Līgumu ar Beļavski parakstījām 1. septembrī. Es ļoti cerēju, ka viņš tomēr atdos visu savu enerģiju, zināšanas un strādās no pirmās dienas kopš līguma parakstīšanas. Mēs viņam ļoti korekti ik mēnesi, līdz čempionāta beigām pārskaitījām algu. Visu šo laiku es viņam pārmetu, kāpēc viņš netiekas ar spēlētājiem, ar U-20 izlasi un „Dinamo” puišiem.” Spriežot pēc LHF galvas teiktā, Beļavskim, visas sezonas garumā, no septembra līdz maijam, mēnesī maksāti 10 000 eiro.

Nolanam – aptuveni 200 000 eiro par sezonu

Arī Teda Nolana gadījumā situācija bijusi līdzīga. Nolanam arīdzan maksāts par visiem sezonas mēnešiem, taču Lipmans atklāj, ka ir neapmierināts ar ASV trenera darbu: „Iepriekšējas baumas, ka LHF neko nemaksā ir muļķības. Mēs maksājam tiešām lielu naudu. Jūs variet iedomāties – Nolans atbrauca vienu dienu pirms mūsu pirmās spēles Olimpiādē. Viņš nebija ne uz vienu no mūsu pārbaudes spēlēm. Vai tas ir normāli? Mēs, savukārt, godīgi, vadoties pēc līguma, maksājām viņam algu,” stāsta Latvijas hokeja galva. Lipmans arī apstiprina, ka papildus teju 200 000 eiro algai, Nolans saņēmis arī prēmijas.

Runājot par Latvijas izlases nākamo treneri, Lipmans atklāj, ka pašlaik steigas nav: „Mums ir piedāvājumi gan no ASV, gan arī Eiropas. Nenoliedzu, ka varētu apvienot „Dinamo” un izlases trenerus.” Tātad Lipmana galvā pavīdējusi arī ideja par Kari Heikiles kandidatūru.

Vairāk par U-20 hokeja izlases trenera izvēli un algām valstsvienībā vīriešu valstsvienībā skatieties videointervijā ar Kirovu Lipmanu.

Kirovs Lipmans par treneriem un naudu – video:

Kasjauns.lv / Foto: Edijs Pālens/LETA, Video: Radio 5