foto: AP/Scanpix
Tadžikistānas vienīgais olimpiskais čempions saņem divu gadu diskvalifikāciju
Dilšods Nazarovs ir vienīgais Tadžikistānas sportists, kurš kļuvis par olimpisko čempionu.
Citi sporta veidi
2021. gada 18. marts, 18:28

Tadžikistānas vienīgais olimpiskais čempions saņem divu gadu diskvalifikāciju

Jauns.lv / LETA

Tadžikistānas vieglatlēts Dilšods Nazarovs, kurš 2016.gada olimpiskajās spēlēs Riodežaneiro ieguva zeltu vesera mešanā, ceturtdien tika diskvalificēts uz diviem gadiem par dopinga lietošanu, ziņo Vieglatlētikas integritātes vienība (AIU).

Atkārtoti pārbaudot Nazarova 2011.gada pasaules čempionātā Dienvidkorejas pilsētā Tegu nodoto analīžu paraugu, tika konstatēta aizliegtas vielas klātbūtne. Šī viela ir dehidrohlormetiltestosterons (DHCMT) vai orālais turinabols, sniegumu uzlabojošs anaboliskais steroīds.

AIU pasludināja Nazarova diskvalifikāciju uz diviem gadiem, sākot no 2019.gada 24.septembra, kā arī dzēsa visus sportista rezultātus no 2011.gada 29.augusta līdz 2013.gada 29.augustam.

Trīskārtējais Āzijas čempions Nazarovs 2015.gadā Pekinā ieguva arī pasaules meistarsacīkšu sudrabu, bet gadu vēlāk Riodežaneiro savai valstij izcīnīja pirmo olimpisko zelta medaļu.

38 gadus vecais vieglatlēts, kurš startēja arī 2004., 2008. un 2012.gada olimpiskajās spēlēs, Tegu pasaules čempionātā ieņēma desmito vietu, bet divus gadus vēlāk Maskavā - piekto vietu.

Nazarovs ir arī savas valsts vieglatlētikas federācijas prezidents.