foto: AP/Scanpix
Pēc smagas avārijas paralizēts viens no NBA vēsturē garākajiem basketbolistiem
Šons Bredlijs (pa labi) 1997.gadā
Basketbols
2021. gada 17. marts, 22:22

Pēc smagas avārijas paralizēts viens no NBA vēsturē garākajiem basketbolistiem

Jauns.lv

Viens no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) visu laiku garākajiem basketbolistiem Šons Bredlijs (48) pēc smagas avārijas ticis paralizēts, teikts kluba Dalasas "Mavericks", kura spēlētājs reiz bijis Bredlijs, paziņojumā.

Divus metrus un 29 centimetrus garais Bredlijs šī gada 20.janvārī braucis ar velosipēdu, kad viņu no mugurpuses notriekusi automašīna. Viņš guvis smagu mugurkaula traumu, kā rezultātā paralizēts.

Pēc veiktās operācijas viņš pēdējās astoņas nedēļas pavadījis slimnīcā, un šobrīd ir uzsākts rehabilitācijas process.

Ar Bredliju slimnīcā kopā ir sieva, un viņu atbalsta lieliska speciālistu komanda, kā arī ģimene. Bijušais NBA spēlētājs esot labā noskaņojumā. Negadījumu viņš plāno izmantot kā piemēru, lai uzlabotu sabiedrības informētību par velosipēdu drošības nozīmi.

Vācijā dzimušais Bredlijs plašu atpazīstamību guvis ar dalību filmā "Zvaigžņu basketbols", kurā vienu no galvenajām lomām atveidoja Maikls Džordans.

Savas NBA karjeras sākumā 1993.gadā viņš spēlējis Filadelfijas "76ers" komandā, bet lielāko karjeras laiku līdz pat tās beigām 2005.gadā aizvadījis Dalasas "Mavericks" klubā. Bredlijs ir viens no visu laiku visgarākajiem NBA basketbolistiem. Auguma rekordists NBA ar 2 metriem un 31 centimetru ir bijušais rumāņu basketbolists Džordžs Murešans.

foto: AP/Scanpix
Šons Bredlijs 1998.gadā

Ārsti teikuši, ka Bredlija ceļš uz atveseļošanos būs gan garš, gan grūts, iespējams, vēl grūtāks fizisks izaicinājums nekā spēlēt profesionālu basketbolu.