Kristaps Porziņģis kļuvis par pārliecinoši populārāko Latvijas sportistu. FOTO
Kristaps Porziņģis ir aktīvs sociālo tīklu lietotājs, kas viņam palīdz straujāk un lielākos apjomos palielināt sekotāju skaitu.
Sporta zvaigznes
2015. gada 26. augusts, 11:17

Kristaps Porziņģis kļuvis par pārliecinoši populārāko Latvijas sportistu. FOTO

Jauns.lv

Latvijas jaunā basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis ir tikai savas karjeras pašā sākumā, un vairumam līdzjutēju ir pavisam jauns vārds, bet popularitātes apjoms, ko viņš sasniedzis, jau ir milzīgs.

Sociālais tīkls “Instagram” diezgan precīzi atspoguļo slavenību popularitāti pasaules mērogā, jo tas ir veids, kā apskatīt sava elka jaunākās bildes visvienkāršāk. Ja cilvēks tev nešķiet interesants, tu viņa jaunākos attēlus vienkārši neredzi. Tā nu topošā NBA zvaigzne Kristaps Porziņģis šajā sociālajā tīklā ir pārsniedzis jau 100 000 sekotāju robežu. Kontam ar nosaukumu @kporzee seko jau 103 000 cilvēku visā pasaulē. Salīdzinājumam – citiem Latvijas populārākajiem sportistiem šie skaitļi ir krietni mazāki, piemēram pagājušās sezonas NHL Zvaigžņu spēles balsojuma uzvarētājam Zemgum Girgensonam ir 36 700, savukārt divkārtējam olimpiskajam čempionam Mārim Štrombergam – 25 900. Sekotāju skaitu nosaka arī katra lietotāja aktivitāte savā kontā, bet nu Porziņģa straujais sekotāju skaita kāpums ir ievērības cienīgs.

Līdz šī sociālā tīkla līderiem un pasaules populārākajiem sportistiem vēl ir ļoti tāls ceļš ejams, tomēr pirmie solīši ir sperti. “Instagram” populārākā personas konta īpašniece ir armēņu izcelsmes ASV realitātes šovu zvaigzne Kima Kardašjana ar 44,3 miljoniem sekotāju, kurai min uz papēžiem dziedātājas Bejonsē, Teilore Svifta, Selēna Gomeza un Ariana Grande. Populārākais vīriešu dzimtas pārstāvis “Instagram” ir kanādiešu dziedātājs Džastins Bībers, kurš ieņem sesto pozīciju ar 37,2 miljoniem sekotāju. Par pasaules populārāko sportistu un 11. populārāko slavenību ir uzskatāms brazīliešu futbolists Neimars, kuram seko 30,4 miljoni cilvēku visā pasaulē, un viņš šajā ziņa apsteidz pat portugāļu smukulīti Krištianu Ronaldu, kuram 13. vieta un 28 miljoni sekotāju.

Par pasaules populārāko basketbolistu jāuzskata Lebrons Džeimss, kuram 12,4 miljoni sekotāju un viņš arī ir vienīgais groza bumbas pārstāvis, kurš spējis iekļūt starp 100 populārākajiem “Instagram” kontiem. Tuvākie sekotāji no Lebrona atpaliek krietni – Kevins Durtants - 5,2 miljoni, Stefans Karijs – 4,3 miljoni, Kobe Braients – 4 miljoni, bet Porziņģa populārākais komandas biedrs Ņujorkas “Knicks” rindās ir, protams, Karmelo Entonijs, kura jaunākos attēlus savā “Instagram” bilžu plūsmā automātiski ierauga 3 miljoni cilvēku visā pasaulē.

Kasjauns.lv / Foto: Instagram