foto: ddp images/CTK / Vida Press
Pēc vairākām spožām spēlēm kopā ar latviešiem un Lietuvas izlases pieveikšanas dāņu basketbolists tiek pie līguma ar Maskavas CSKA
Gabriels Ife Lundbergs šosezon aizvadījis vairākas iespaidīgas spēles gan kluba, gan valstsvienības rindās.
Basketbols
2021. gada 15. februāris, 15:04

Pēc vairākām spožām spēlēm kopā ar latviešiem un Lietuvas izlases pieveikšanas dāņu basketbolists tiek pie līguma ar Maskavas CSKA

Jauns.lv / LETA

Dānijas basketbola izlases aizsargs Gabriels Ife Lundbergs no Jāņa Bērziņa un Rolanda Freimaņa pārstāvētās Polijas vienības Zelonas Guras "Stelmet Enea" pārcēlies uz Krievijas superklubu Maskavas CSKA, kur būs Jāņa Strēlnieka komandas biedrs.

Līgums ar 26 gadus veco Lundbergu noslēgts līdz šīs sezonas beigām. Lundbergam šī ir izlaušanās sezona un viņš sevi apliecinājis kā vienu no Eiropā visvairāk progresējušajiem basketbolistiem.

Ar vidēji 20,4 punktiem spēlē viņš ir Vienotās līgas trešais rezultatīvākais spēlētājs. Tāpat Lundbergs caurmērā vienā mačā izcīnījis 3,8 atlēkušās bumbas, veicis 5,4 rezultatīvas piespēles un pārtvēris 1,4 bumbas.

Lundbergs šosezon realizēja uzvaru nesošos metienus spēlēs ar Kazaņas "Unics" un Saratovas "Avtodor", kā arī palīdzēja "Stelmet Enea" sensacionāli pārspēt CSKA, šajā mačā izceļoties ar 26 punktiem, piecām atlēkušajām bumbām un sešām rezultatīvām piespēlēm.

Lundbergs sevi apliecinājis arī izlašu līmenī. Novembrī viņš guva 28 un 38 punktus, palīdzot Dānijai pārspēt attiecīgi Lietuvu un Čehiju.

Polijas čempionātā Lundbergs ar vidēji 16,9 punktiem spēlē ir sestais rezultatīvākais. Tāpat viņš caurmērā izcīnījis 4,0 atlēkušās bumbas, atdevis 6,4 rezultatīvas piespēles un pārtvēris 1,8 bumbas.

Iepriekšējā sezonā Lundbergs pārstāvēja Spānijas augstākās līgas (ACB) komandu no Tenerifes, bet pirms tam palīdzēja šajā līgā iekļūt "Manresa" klubam. Karjeras pirmsākumos aizsargs spēlēja Dānijas komandās Kopenhāgenas "Wolfpack" un "Horsens".

Dāņu basketbolists ir Latvijas aģenta Artūra Kalnīša klients.

CSKA ULEB Eirolīgā ar 16 uzvarām 24 spēlēs ieņem otro vietu, bet Vienotajā līgā maskavieši ar 11 panākumiem 16 cīņās ir trešie.