foto: Paula Čurkste/LETA
Olimpiskajā sporta centrā darbojošās sporta organizācijas neziņā par savu darbu hokeja čempionāta laikā
Olimpiskais sporta centrs.
Hokejs
2021. gada 9. februāris, 14:11

Olimpiskajā sporta centrā darbojošās sporta organizācijas neziņā par savu darbu hokeja čempionāta laikā

Jauns.lv / LETA

Sporta organizācijas, kuru biroji Rīgā atrodas Olimpiskajā sporta centrā (OSC), pasaules hokeja čempionāta laikā, visticamāk, varēs palikt savos birojos, otrdienas numurā laikraksts "Latvijas Avīze" citē OSC valdes locekli Zani Gemzi.

2. februārī Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) Padome nobalsoja par Rīgas apstiprināšanu par vienīgo 2021.gada pasaules hokeja čempionāta rīkotāju. Šī gada pasaules čempionāts bija jāuzņem Minskai un Rīgai, taču 18.janvārī IIHF Padomes sēdē Baltkrievijas galvaspilsētai tika atņemtas meistarsacīkšu rīkotāju tiesības.

B apakšgrupā, kur tiksies Latvija, Kanāda, Somija, ASV, Vācija, Norvēģija, Itālija un Kazahstāna, mači notiks "Arēnā Rīga", bet A apakšgrupas izlases Krievija, Zviedrija, Čehija, Šveice, Slovākija, Dānija, Baltkrievija un Lielbritānija sacentīsies OSC futbola laukumā ierīkotajā ledus laukumā.

Tā kā OSC ir mājvieta arī daudzām sporta organizācijām, aktuāls ir jautājums, vai pasaules meistarsacīkšu laikā tās varēs palikt savās telpās.

"Ceram, ka biroju ēkas nomnieki varēs turpināt darbu arī čempionāta laikā. Šobrīd neredzam problēmu, ka biroju īrniekiem vajadzētu izvākties čempionāta laikā. Viņiem ir pašiem sava ieeja, un domājams, ka viņu darbs neapstāsies," sarunā ar "Latvijas Avīzi" saka OSC valdes locekle Zane Gemze.

OSC klientu vidū ir arī Latvijas Sporta federāciju padome, Latvijas Futbola federācija un Latvijas Modernās pieccīņas federācija. Katrā no stāviem ir pa 10-15 organizācijām.

Lai OSC sagatavotu hokeja čempionātam, notiek saspringts plānošanas darbs, kā notiks OSC pielāgošana hokeja spēlēšanai, ko iepriekš sarunā ar LETA par lielāko organizatoru izaicinājumu nosauca arī čempionāta organizācijas komitejas vadītājs Edgars Buncis.

"Šobrīd esam lielā plānošanas procesā. No IIHF vēl neesam saņēmuši precīzas instrukcijas, kādas telpas un kādā formātā tiks izmantotas. Skaidrs, ka hokeja laukums būs futbola manēžā, bet risinājumi vēl tiek meklēti, kā šis laukums tiks izveidots. Ceram, ka šīs nedēļas laikā būs vairāk atbilžu un lielāka skaidrība," sarunā ar "Latvijas Avīzi" pauž Gemze.

Kopš 21.decembra OSC ir slēgts jauniešiem un amatieriem, bet profesionālo komandu pārstāvji - futbolisti un basketbolisti, ieskaitot "VEF Rīga" un "TTT Rīga", - arēnā turpina trenēties un spēlēt. Covid-19 ierobežojumu dēļ ir slēgts peldbaseins, taču ierobežojumu atcelšanas gadījumā tas var atsākt darbu. Tāpēc sportistiem, klubiem un iesaistīto sporta veidu federācijām ir svarīgi zināt, kā gatavošanos hokeja čempionātam varēs savienot ar citu sportistu vajadzībām.

Gemze lēš, ka pasaules hokeja čempionāta rīkošana no valsts pasākumam piešķirtajām investīcijām - trīs miljoniem eiro - OSC varētu dot aptuveni 30% no šīs summas, kas tiks ieguldīta infrastruktūrā.

Jau ziņots, ka izlašu treniņi notiks "Daugavas" ledus halles divos laukumos.

2022.gadā turnīru plānots uzņemt Somijai (Helsinkiem un Tamperei), 2023.gadā - Krievijai (Sanktpēterburgai), 2024.gadā Čehijai (Prāgai un Ostravai), bet 2025.gadā - Zviedrijai un Dānijai.

2021.gada pasaules čempionāts ieplānots no 21.maija līdz 6.jūnijam. Iepriekš bija plānots, ka meistarsacīkstes sāksies 7.maijā, taču tās tika pārceltas pāris nedēļas uz priekšu, jo Eiropā varētu aizkavēties nacionālo čempionātu izspēle.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā.