foto: AFP/Scanpix
Tečers Demko apsteidz "Oilers" superzvaigznes, kļūstot par nedēļas spožāko NHL zvaigzni
Vankūveras "Canucks" vārtsargs Tečers Demko.
Hokejs
2021. gada 2. februāris, 15:58

Tečers Demko apsteidz "Oilers" superzvaigznes, kļūstot par nedēļas spožāko NHL zvaigzni

Jauns.lv / LETA

Vankūveras "Canucks" vārtsargs Tečers Demko atzīts par Nacionālās hokeja līgas (NHL) aizvadītās nedēļas spožāko zvaigzni, informē turnīra rīkotāji.

Viņš cīņā par pirmās zvaigznes godu apsteidza Edmontonas "Oilers" uzbrucējus Konoru Makdeividu un Leonu Draizaitlu.

Demko aizvadītajā nedēļā trīs spēlēs vidēji ielaida vienu ripu un atvairīja 100 no 103 metieniem jeb 97,1%. "Canucks" svinēja uzvaras visās četrās iepriekšējās nedēļas spēlēs.

25 gadus vecais amerikāņu vārtsargs karjeras laikā piedalījies 43 NHL regulārā čempionāta spēlēs, kurās caurmērā ielaidis 3,05 ripas un neitralizējis 90,7% raidījumu. Šosezon Demko sešās cīņās ielaidis 3,21 vārtus un atvairījis 91,4% metienu.

NHL šajā sezonā līdzās nedēļas un mēneša zvaigznēm laukumā godina tos veselības aprūpes darbiniekus, kas ir frontes pirmajās līnijās cīņā ar Covid-19. Līdzās Vankūveras komandas vārtsargam šonedēļ tiek godināts Ričmondas slimnīcas elpošanas terapeits Alims Somani, kurš neatlaidīgi strādā kopš pandēmijas sākuma un palīdzējis cīnīties ar vairākiem Covid-19 uzliesmojumiem.

Tikmēr Makdeivids aizvadītajā nedēļās četrās spēlēs guva četrus vārtus un astoņreiz rezultatīvi piespēlēja. Rezultatīvāko maču viņš aizvadīja 30. janvārī, kad ar gūtiem vārtiem un piecām piespēlēm palīdzēja "Oilers" ar 8:5 pārspēt Otavas "Senators".

24 gadus vecais kanādietis, kurš ir divkārtējais Ārta Rosa balvas ieguvējs, ar 11 spēlēs gūtiem astoņiem vārtiem un 14 piespēlēm līgas ražīgāko spēlētāju sarakstā ieņem pirmo vietu. Viņš punktus guvis septiņās spēlēs pēc kārtas, šajā sērijā gūstot piecus vārtus un 12 reizes rezultatīvi asistējot.

Tikmēr Draizaitls četros mačos guva trīs vārtus un asistēja deviņos precīzos metienos, rezultativitātē piekāpjoties vien savam komandas biedram Makdeividam. Arī viņš ražīgāko spēli aizvadīja pret "Oilers" - vācietis izcēlās ar sešām rezultatīvām piespēlēm. Iepriekš tik daudz piespēļu vienā mačā iekrāja Ēriks Lindross 1997.gada 26. februārī.

Iepriekšējās sezonas vērtīgākais spēlētājs Draizaitls NHL rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ieņem otro vietu. 25 gadus vecais ķelnietis šosezon 11 dueļos guvis sešus vārtus un atdevis 15 piespēles.