foto: Publicitātes foto
17 gadus vecais handbola talants Kušners pārceļas uz Islandi
Talantīgais Latvijas handbolists Endijs Kušners.
Citi sporta veidi
2021. gada 1. februāris, 15:33

17 gadus vecais handbola talants Kušners pārceļas uz Islandi

Jauns.lv / LETA

Latvijas handbolists Endijs Kušners šīs sezonas otro pusi aizvadīs Islandes pēc spēka otrās līgas vienībā "Hordur", pirmdien ziņo Latvijas Handbola federācija (LHF).

LHF ziņo, ka "Hordur" ar bijušo Ludzas sporta kluba "Latgols" spēlētāju Kušneru līgumu parakstījusi jau pagājušajā nedēļā.

Pats Kušners kā galveno iemeslu pāriešanai uz Islandi norāda šaubas par to, vai šajā sezonā kvalitatīvi atsāksies čempionāti Latvijā un Baltijā Covid-19 ierobežojumu dēļ. Šī iemesla dēļ viņš pieņēmis lēmumu doties uz Islandi, kur mazās saslimstības dēļ atsākti visi čempionāti.

"Man ir nojauta, ka Latvijā handbols neatsāksies pat līdz sezonas beigām, bet šobrīd ir ļoti nepieciešams trenēties, kā arī vajadzīga spēļu prakse, lai varētu turpināt attīstīties," par savu lēmumu sarunā ar LHF stāsta Kušners.

"Islandē iepriekš arī bija apturēts čempionāts, tomēr šobrīd jau viss ir vaļā un ir iespējams pilnvērtīgi trenēties. Pēc spēles ar Itālijas izlasi man izteica piedāvājumu "Hordur" klubs, un, vērtējot situāciju, nolēmu sezonas otro pusi aizvadīt Islandē."

Šobrīd Kušners jau ir Islandē, kur pavadījis valstī noteikto karantīnas periodu, tāpēc ir gatavs šovakar piedalīties pirmajā treniņā kopā ar savu jauno handbola klubu.

Kušners 2020./21.gada sezonā ir viens no rezultatīvākajiem spēlētājiem "SynotTip" handbola virslīgā, kā arī Baltijas handbola līgā. Vietējā čempionātā viņš astoņos mačos izcēlies ar 70 vārtiem, bet Baltijas līgā handbolists piecos dueļos iemetis 50 vārtus.

Liels zaudējums Kušnera pāriešanai uz Islandes handbola klubu būs "Latgols" komandai, jo "SynotTip" handbola virslīgā, kā arī Baltijas handbola līgā Kušners bija komandas līderis un līdz šim šajā sezonā ir guvis trešdaļu vārtu no kopējiem komandas gūtajiem "goliem".

Islandes otrās līgas čempionātā "Hordur" ieņem astoto vietu desmit komandu konkurencē, tomēr, kamēr citas komandas jau ir aizvadījušas septiņas spēles, "Hordur" ir aizvadījusi tikai piecas.