foto: ZUMAPRESS.com
Šmitam un Kurucam pa pieciem punktiem attiecīgi graujošā uzvarā un zaudējumā Spānijas čempionātā
Latvijas basketbolists Rolands Šmits.
Basketbols
2021. gada 24. janvāris, 21:54

Šmitam un Kurucam pa pieciem punktiem attiecīgi graujošā uzvarā un zaudējumā Spānijas čempionātā

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolists Rolands Šmits svētdien izcēlās ar pieciem punktiem Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē, palīdzēdams "Barcelona" gūt graujošu uzvaru viesos, bet Artūrs Kurucs piecus punktus guva Vitorijas "TD Systems Baskonia" zaudējumā.

"Barcelona" viesos ar 110:68 (28:21, 34:15, 32:16, 16:16) uzvarēja Sansevastjanas "Gipuzkoa".

Šmits laukumā pavadītājās 13 minūtēs un 59 sekundēs grozā raidīja vienīgo divpunktu metienu, kā arī vienu no diviem tālmetieniem, bet aizmeta garām vienīgo soda metienu.

Viņa kontā arī viena atlēkusī bumba, viena kļūda, viena izprovocēta piezīme un lietderības koeficients četri.

Rezultatīvākais Barselonas komandā ar 18 punktiem bija Brendons Deivīss, kamēr "Gipuzkoa" vienībā Dino Radončičs  guva 11 punktus.

Kuruca pārstāvētā "TD Systems Baskonia" viesos ar 61:83 (18:14, 13:21, 12:23, 18:25) zaudēja "Valencia".

Latvijas basketbolists pārsvarā spēles beigās laukumā pavadīja 11 minūtes un 11 sekundes, kuru laikā realizēja vienīgo divpunktu metienu un vienu no trim tālmetieniem. Viņa kontā arī viena rezultatīva piespēle, divas personiskās piezīmes un lietderības koeficients viens.

Vitorijas komandā 12 punkti tika Zoranam Dragičam. Valensijas klubā 14 punkti Nikolas Kaliniča kontā.

Rolanda Šmita pārstāvētā "Barcelona" ar 16 uzvarām 19 mačos ieņem otro vietu, divas pozīcijas zemāk ir Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas "Baskonia" vienība, kas guvusi par vienu panākumu mazāk 20 cīņās, bet Artūra Žagara pārstāvētā Badalonas "Joventut" ar desmit uzvarām 19 cīņās ieņem septīto vietu. Astoņi panākumi 17 mačos ir desmitajā vietā esošajai Rinalda Mālmaņa pārstāvētajai Mursijas UCAM komandai.

Iepriekšējā sezonā par ACB čempioni tika kronēta Vitorijas "Baskonia", kas miniturnīra finālmačā pārspēja "Barcelona" komandu.