foto: AFP/Scanpix
Porziņģis skaidro savu pagaidām sezonas veiksmīgāko spēli
Kristaps Porziņģis vairākus grozus aizvadītajā spēlē guva pēc lieliskām partneru piespēlēm, esot praktiski netraucēts.
Basketbols
2021. gada 21. janvāris, 12:13

Porziņģis skaidro savu pagaidām sezonas veiksmīgāko spēli

Jauns.lv / LETA

Latviešu basketbolistam Kristapam Porziņģim, spēlējot centra pozīcijā, ir vieglāk realizēt metienus, pēc uzvaras secina liepājnieks.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka Porziņģis trešdien guva 27 punktus un palīdzēja Dalasas "Mavericks" komandai viesos Indianapolē ar rezultātu 124:112 (37:28, 28:35, 28:29, 31:20) pārspēt Indiānas "Pacers".

Porziņģis ar komandu aizvadīja veiksmīgu spēles sākumu un, izmantojot pretinieku paviršības aizsardzībā, latvietis pēc Dončiča piespēlēm netraucēts guva vairākus punktus no groza apakšas. Spēles pirmajās sešās minūtēs Porziņģis pirms nomainīšanas sakrāja jau desmit punktus.

"Sākām labi un realizējām vieglus metienus, jo īpaši pie groza. Spēlēju savu spēli un izmantoju savas iespējas. Reizēm tā notiek, ka izdodas realizēt metienu pēc metiena un ātri ieiet spēles ritmā," skaidroja Porziņģis.

Tajā pat laikā viņš joprojām uzskata, ka var uzlabot savu sniegumu.

"Tomēr jūtu, ka brīžiem par kādu pussoli atpalieku no, piemēram, iespējām bloķēt metienus. Joprojām strādāju, lai būtu eksplozīvs kājās un būtu tur, kur man vajadzētu būt," teica basketbolists.

Porziņģis trešdien sekmīgi darbojās soda laukumā, no tuvas distances realizējot 11 no 12 divpunktu metieniem.

"Domāju, ka, spēlējot centra pozīcijā, man ir vieglāk. Kad eju uz grozu, man ir daudz brīvas vietas. Tāpat arī Luka paveica labu darbu, iesaistot komandas biedrus. Pirmajā ceturtdaļā četri no pieciem maniem groziem bija pēc komandas biedru lieliskām piespēlēm. Tāpēc man patiesībā nekas nebija jādara, tikai jāuzliek aizsegs un jādodas uz grozu, lai pabeigtu uzbrukumu. Šodien tas izdevās, jo bija daudz labu un netraucētu metienu," skaidroja Porziņģis.

"Mavericks" ar septiņām uzvarām 14 spēlēs ieņem devīto vietu Rietumu konferencē.

Piektdien dalasieši viesosies pie Sanantonio "Spurs", bet pēc tam atgriezīsies mājās uz spēlēm pret Rodiona Kuruca pārstāvēto Hjūstonas "Rockets" un Denveras "Nuggets".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās