foto: USA Today Sports
Rodions Kurucs iekļauts iespaidīgā maiņas darījumā
Rodions Kurucs un Džeimss Hārdens
Basketbols
2021. gada 13. janvāris, 23:44

Rodions Kurucs iekļauts iespaidīgā maiņas darījumā

Jauns.lv / LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Džeimss Hārdens trešdien maiņas darījuma rezultātā nonācis Bruklinas "Nets" rindās, taču pretējā virzienā devušies virkne spēlētāju, tostarp arī Rodions Kurucs, ziņo ESPN apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau pirms sezonas Hārdens "Rockets" komandas vadību informēja, ka vēlas pamest vienību. Zvaigzne arī norādīja, ka labprāt tiktu aizmainīts uz "Nets" vai Filadelfijas "76ers" komandām, taču trešdien noskaidrojies, ka Hārdens apvienosies ar savu bijušo komandas biedru Kevinu Durentu.

Durents un Hārdens šajā vasarā aizvadīja kopīgus treniņus, pēc kuriem arī skaļāk sāka runāt par bijušo Oklahomasitijas "Thunder" spēlētāju atkalapvienošanos.

Zināms, ka iespaidīgajā maiņas darījumā iesaistījās Klīvlendas "Cavaliers" un arī Indianas "Pacers". Lai iegūtu Hārdenu, "Nets" šķīrās no Kerisa Leverta, Kuruca, četrām pirmās kārtas drafta izvēlēm, kā arī vēl četrām citu kārtu izvēlēm. Tāpat Hjūstonas klubs ieguva arī "Cavaliers" spēlētāju Danti Eksumu.

Tikmēr "Cavaliers" no šī darījuma ieguvusi Džeretu Alenu un Taurīnu Prinsu.

Nepilnas 30 minūtes vēlāk noskaidrojās, ka Leverts un viena otrās kārtas drafta izvēle tomēr aizceļojusi uz "Pacers", kas tāpēc šķīrusies no sava līdera Viktora Oladipo. 

"Nets" jaunieguvums Hārdens šosezon laukumā devies astoņās spēlēs, kurās caurmērā izcēlies ar 24,8 punktiem, 5,1 atlēkušo bumbu un 10,4 rezultatīvām piespēlēm. Tikmēr otrs šī darījuma skaļākais uzvārds Oladipo deviņās spēlēs vidēji guvis 20 punktus, izcīnījis 5,7 bumbas zem groziem, kā arī 4,2 reizes rezultatīvi piespēlējis. 

Kurucam šosezon laukumā izdevies pabūt piecos mačos, kuros caurmērā iekrāti 0,6 punkti, tikpat atlēkušās bumbas un 0,4 rezultatīvas piespēles.

Hārdens maiņas darījuma rezultātā 2013.gadā no "Thunder" pārcēlās uz "Rockets" un nākamajās astoņās sezonās regulāri bija Visu zvaigžņu spēle dalībnieks. 2017./2018.gada sezonā Hārdens tika atzīts par NBA vērtīgāko spēlētāju, bet pēdējo sešu gadu laikā viņš šīs balvas balsojumā regulāri bijis atrodams starp trim vadošajiem basketbolistiem.

Hārdena pašreizējais līgums beigsies 2021./2022.gada sezonā. Šajā laika posmā viņš nopelnīs aptuveni 110 miljonus ASV dolāru. Tāpat viņam 2022./2023.gada sezonā bija iespēja pagarināt sadarbību ar "Rockets", nopelnot 46,7 miljonus dolāru (39,6 miljonus eiro).

"Rockets" ar trim uzvarām deviņās spēlēs Rietumu konferencē ieņem 14.vietu, taču "Nets" ar sešiem panākumiem 12 mačos Austrumu konferencē atrodas septītajā pozīcijā.

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Līga sezonu sākusi bez skatītāju klātbūtnes arēnās, jo koronavīrusa ierobežojumi aizliedz lielākas publiskas pulcēšanās telpās.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās