Basketbols
2021. gada 13. janvāris, 11:15

BK "Ventspils" atklāti vēl divi Covid-19 pozitīvi gadījumi

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbola klubā "Ventspils" konstatēti vēl divi Covid-19 pozitīvi gadījumi, sasirgušo skaitam pieaugot līdz trim personām, ziņo komanda.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau nedēļas nogalē Covid-19 ierobežojošo pasākumu dēļ tika atcelts svētdien paredzētais "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) mačs starp "Ventspils" un "Liepājas" komandām.

Pēdējo spēli Ventspils klubs aizvadīja pirms mēneša, un pirms mača ar "Liepājas" komandu ventspilnieki nolēma veikt Covid-19 testu treneriem un basketbolistiem. Vienam no "Ventspils" basketbolistiem, kurš kopā ar komandu netrenējās kopš pagājušās pirmdienas, tika konstatēta inficēšanās ar Covid-19.

Šajā pirmdienā veiktajās pārbaudēs Covid-19 tika konstatēts vēl diviem spēlētājiem. Komanda atradīsies pašizolācijā līdz 18.janvārim, tādējādi uz nenoteiktu laiku pārcelta arī piektdien paredzētā spēle pret "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" vienību.

Ievērojot Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) norādījumus, komandai līdz 18. janvārim jāatrodas pašizolācijā.

"Šajā dienā veiksim nu jau trešos testu samērā īsā laikā, un tikai "kovidbrīvās" personas piedalīsies 22. janvāra spēlē pret "Ogri". Bija cerība, ka varēsim piedalīties spēlē pret Valmieru, tomēr vīruss ir viltīgāks par mūsu cerībām. Esam pateicīgi visām iesaistītajām personām, LBS un basketbola klubiem par izpratni, kā arī mediķiem par iejūtīgu attieksmi un operativitāti," komandas paziņojumā citēts kluba ģenerālmenedžeris Ralfs Pleinics.

"Ventspils" ar desmit uzvarām 12 spēlēs ieņem otro vietu Latvijas komandu turnīrā.