Citi sporta veidi
2021. gada 8. janvāris, 23:07

Veršakovs par Itālijas spēli: "Viss, kas varēja notikt, notika"

Jauns.lv

Latvijas handbola izlase Eiropas handbola čempionāta kvalifikācijas ciklu iesāka ar smagu zaudējumu pret Itālijas komandu. Izlases galvenais treneris Sandis Veršakovs pēc zaudējuma norādījis, ka, ja komanda spēlēs šādi, tad nebūs iespējams uzvarēt nevienu pretinieku.

“Viss, kas varēja notikt, notika. Nervozitāte, ko varēja just laukumā, pieredzes trūkums, lielais neiemesto vārtu skaits, kļūdas, sadarbības trūkums starp Daini un pārējo komandu, varbūt pat pārāk lielas gaidas no Daiņa... Noslēgumā, pēdējās 15. minūtēs, varbūt par ātru mūsu spēlētāji nokāra galvas un palaidās. Bet diez vai tas bija piekusuma dēļ. Tā viss kopā sakrājās. Jāatzīst, ka šādi spēlējot, nebūs iespējams uzvarēt nevienu komandu,” teic Veršakovs.

Viņš turpina: “Protams, jauns sastāvs, kolektīvs un viss pārējais, plus vēl tikai viens treniņš kopā ar Daini. Neuzkoda viņi cits citu, lai kopā labi spēlētu. Tā arī izskatījās, ka Dainis grib vienu, cits saprot otru… Mums bija stipri par maz laika. Līdz ar to, par kādu disciplīnu vispār var būt runa. Tas viss vienkārši ļoti labi parādīja, kas šobrīd Latvijā notiek ar handbolu. Labs salīdzinājums Latvijas handbola līmenim ar pārējo”.

Veršakovs gan atzinīgi vērtē Latvijas handbola izlases vārtsārga sniegumu: “Kuģis mūs vilka, un labi vilka, bet, ja mēs nemetam iekšā, mēs nekādi nevaram spēli izlīdzināt. Nav jau tā, ka mēs netikām līdz metienam. Vienkārši pietrūka pats galvenais - vārti. Es nevaru neko pārmest, viņi visi gribēja, bet nesanāca. Nesanāca visu iepriekš minēto faktoru kopuma dēļ.”

Svētdienas spēlē izlasei pievienosies Māris Veršakovs un Nils Kreicbergs.  Zem jautājuma zīmes ir izlases kapteiņa Ingara Dudes spēlēšana, jo viņam pēdējā treniņā sāka sāpēt mugura. 

Atbildes spēli pret Itālijas valstsvienību Latvijas handbola izlase aizvadīs savā laukumā - Vidzemes Olimpiskajā centrā - svētdien plkst.15. 

Jau ziņots, ka Latvijas handbola izlase ceturtdien Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā spēlē atzina Itālijas valstsvienības pārākumu.

Latvijas izlase viesos ar 17:28 (8:13) piekāpās Itālijai.