foto: Edijs Pālens/LETA
Kristaps Mediss atzīts par Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas decembra vērtīgāko spēlētāju
Kristaps Mediss (ar bumbu) caurgājienā mačā pret "VEF Rīgu".
Basketbols
2021. gada 7. janvāris, 18:52

Kristaps Mediss atzīts par Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas decembra vērtīgāko spēlētāju

Jauns.lv / LETA

"Ventspils" kluba spēlētājs Kristaps Mediss atzīts par decembra mēneša "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) vērtīgāko spēlētāju, ceturtdien ziņo turnīra rīkotāji.

Mediss pagājušā gada decembrī "Ventspils" klubam palīdzēja izcīnīt trīs uzvaras un šajā laika sprīdī vidēji spēlē izcēlās ar 20 punktiem un 3,3 atlēkušajām bumbām.

"Ventspils" decembrī ar 70:65 uzvarēja Valmieras komandu, vēlāk ar 88:82 sīvā cīņā pieveica "Ogri", bet 18.decembrī ar 93:58 sagrauta "Latvijas Universitāte". Veiksmīgākā no šīm spēlēm Medisam bija pret "Ogri", kurā basketbolists izcēlās ar 26 punktiem, trim atlēkušajām bumbām un četrām rezultatīvām piespēlēm. Mediss šajā spēlē grozā raidīja piecus no astoņiem tālmetieniem, tos realizējot ar 63% precizitāti.

Šogad ventspilnieki laukumā vēl nav devušies, bet jau svētdien paredzēta cīņa ar "Liepājas" komandu.

Latvijas komandu konkurencē "Ventspils" ar desmit panākumiem 12 spēlēs ieņem otro vietu, kamēr līdere ar 12 uzvarām 13 mačos ir "VEF Rīga".

Novembrī par turnīra vērtīgāko spēlētāju atzina ogrēnieti Rinaldu Sirsniņu.

Pirms sezonas apstiprinātais kalendārs paredzēja, ka līdz 6.decembrim katras valsts komandas spēlēs tikai savā starpā, bet sezonas turpinājumā notiks starpvalstu spēles. Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju reģionā, līgas valde nolēma pamatturnīru izspēlēt katrā valstī atsevišķi.

Patlaban apstiprināts Latvijas komandu spēļu kalendārs vēl diviem apļiem, kas provizoriski tiks izspēlēti līdz februāra vidum. Par sezonas turpinājumu tiks lemts vēlāk.

Provizoriskā čempionāta izspēles sistēma paredz iespēju pavasarī organizēt kopīgu izslēgšanas turnīru, savā starpā spēlējot dažādu valstu komandām.

LIBL trešās sezonas pamatturnīrā 13 komandām bija plānots aizvadīt divu apļu turnīru, pēc kura notiktu izslēgšanas spēles - ceturtdaļfināla sērijas un "Final Four" turnīrs.

LIBL čempionātā 2020./21.gada sezonā piedalās 13 komandas - sešas Latvijas vienības - "VEF Rīga", "Ogre", "Ventspils", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", "Latvijas Universitāte" un "Liepāja", kā arī septiņas Igaunijas komandas - Tallinas "Kalev"/"Cramo", Raplas "Avis Utilitas", "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev"/TLU un "TalTech".

Pirmajā Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas turnīrā 2018./2019.gada sezonā 15 komandu konkurencē gan pamatturnīrā, gan "Final 4" uzvarēja "Ventspils", bet 2019./2020.gada sezona palika nepabeigta, Covid-19 pandēmijas dēļ pārtrauktajā pamatturnīrā pirmo vietu ieņemot "VEF Rīga", otro - "Ogrei", trešo - Tallinas Kalev"/"Cramo" un ceturto - "Ventspilij".