Basketbols
2021. gada 4. janvāris, 07:47

Bertānam 15 punkti saspringtā uzvarā pār "Nets"; "Mavericks" bez līderiem piedzīvo zaudējumu

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns svētdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē izcēlās ar 15 punktiem un kaldināja Vašingtonas "Wizards" uzvaru pār Rodiona Kuruca pārstāvēto Bruklinas "Nets".

"Wizards" viesos ar 123:122 (29:28, 41:43, 24:22, 29:29) uzvarēja "Nets".

Bertāns laukumā pavadīja 30 minūtes un 40 sekundes, kuru laikā guva 15 punktus un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas. Basketbolists grozā raidīja vienu no diviem divpunktu un četrus no desmit trīspunktu metieniem, kā arī realizēja vienīgo soda metienu. Tāpat viņš nopelnīja trīs personīgās piezīmes, kamēr "Wizards" ar latvieti laukumā guva par 16 punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija labākais sniegums komandā.

foto: AFP/Scanpix
Dāvis Bertāns aizsardzībā mēģina apturēt Džereta Alena uzbrukumu.

Pasečņiks un Kurucs bija pieteikti spēlei, taču neviens no viņiem laukumā nedevās.

"Wizards" komandā rezultatīvākais ar 27 punktiem, desmit bumbām zem groziem un piecām rezultatīvām piespēlēm bija Bredlijs Bīls, kamēr 24 punkti, piecas atlēkušās bumbas un desmit piespēles Raselam Vestbrukam. Tomass Braients vēl pievienoja 21 punktu un 14 atlēkušās bumbas.

Kairijs Ērvings "Nets" komandā izcēlās ar 30 punktiem, piecām atlēkušajām bumbām un desmit piespēlēm, bet vēl 28 punktus, 11 atlēkušās bumbas un septiņas piespēles iekrāja Kevins Durents.

Bertāns pirmo reizi spēlē iesaistījās pirmās ceturtdaļas otrajā pusē un drīz vien jau izcēlās, gūstot trīs punktus. Pirmajā puslaikā Bertāns spēlēja aktīvi aizsardzībā, lai arī viņam bija bieži jāsedz Ērvings vai Durents. Otrās ceturtdaļas izskaņā Bertāns stājās uz soda līnijas un precīzi izpildīja soda metienu, pie kura tika, jo "Nets" spēlētājs Keriss Leverts nopelnīja tehnisko piezīmi.

Vēlāk Bertāns pēc Vestbruka piespēles realizēja tālmetienu un pirmo puslaiku noslēdza ar vairāk nekā desmit minūtēm laukumā un desmit punktiem, kas bija otrs labākais rādītājs "Wizards" sastāvā.

Latviešu basketbolists laukumā bija arī mača izskaņā, četras minūtes līdz beigām ar tālmetienu panākot neizšķirtu 114:114. Braients un Vestbruks drīz vien pārsvaru pieaudzēja līdz +4, bet Durents atgrieza neizšķirtu 118:118. Nepilnas 15 sekundes līdz spēles beigām Braients ar "slam dunk" panāca 123:122, taču Ērvings un Durents netrāpīja tālmetienus, "Wizards" izcīnot uzvaru.

Abas komandas šosezon tikās arī 14.decembrī, kad "Nets" bija pārāka ar 119:114. Tajā spēlē "Wizards" nepalīdzēja Bīls, Bertāns un Vestbruks.

"Nets" Austrumu konferencē ar trim panākumiem septiņās spēlēs ieņem devīto vietu, kamēr "Wizards" izcīnījusi divas uzvaras un atrodama 13.pozīcijā 15 komandu konkurencē.

Citā spēlē Dalasas "Mavericks" bez Kristapa Porziņģa ierindā viesos ar 108:118 (31:31, 29:28, 21:27, 27:32) piekāpās Čikāgas "Bulls".

"Mavericks" šajā duelī traumas dēļ nevarēja palīdzēt arī Luka Dončičs.

Džeilens Bransons "Mavericks" komandā izcēlās ar 31 punktu un septiņām rezultatīvām piespēlēm, kamēr Džošs Ričardsons un Maksi Klēbers pievienoja 16 punktus, otrajam no viņiem arī izcīnot piecas atlēkušās bumbas.

"Bulls" uzvaru ar 39 punktiem, sešām bumbām zem groziem un piecām rezultatīvām piespēlēm kaldināja Zeks Lavīns, bet Kobijs Vaits pievienoja 23 punktus un septiņas bumbas zem groziem.

Pirmdien "Mavericks" spēkosies ar Hjūstonas "Rockets".

Dalasas vienība šosezon sešās spēlēs svinējusi divas uzvaras un Rietumu konferencē ieņem pēdējo, 15.vietu.

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Līga sezonu sākusi bez skatītāju klātbūtnes arēnās, jo koronavīrusa ierobežojumi aizliedz lielākas publiskas pulcēšanās telpās.