foto: Bobslejs.lv
Latvijas bobsleja izlasē saslimšana ar Covid-19: Eiropas čempionāts ies secen
Citi sporta veidi
2021. gada 3. janvāris, 17:05

Latvijas bobsleja izlasē saslimšana ar Covid-19: Eiropas čempionāts ies secen

Jauns.lv

Latvijas bobsleja izlasē konstatēti pāris inficēšanās gadījumi ar Covid-19, tādēļ dalībnieki nedosies uz nākamo pasaules kausa izcīņas posmu Vinterbergas trasē Vācijā, kur vienlaicīgi būs arī Eiropas čempionāts. Vairums pārējo sportistu un apkalpojošā personāla ļaudis atzīti par kontaktpersonām, kam jāievēro pašizolācija, apstiprina Latvijas bobsleja izlases galvenais ārsts Jānis Kaupe.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas bobsleja un skeletona federācija ziņo, ka bobsleja sezonas Ziemassvētku pārtraukuma laikā Latvijas izlase atgriezās mājās. Līdz ar straujo un nekontrolēto Covid-19 infekcijas izplatību Latvijā, arī daži Latvijas bobsleja izlases dalībnieki inficējušies ar šo vīrusu.

Pirmajam simptomātiskajam gadījumam, kas tika konstatēts jau laicīgi pirms plānotās došanās uz ārzemēm, tika nozīmēta mājas karantīna. Savukārt asimptomātiska inficēšanās ar Covid-19 tika konstatēta vēlāk obligātajos pārbaudes testos, kuri jānodod pirms došanās uz ārzemēm.

Tā kā testu rezultāti atnāca tikai tad, kad komanda ar automašīnām jau bija devusies ceļā uz Vinterbergu, tika pieņemts lēmums visai komandai griezties atpakaļ, braukt mājās un doties pašizolācijā kā kontaktpersonām. Inficētie izlases dalībnieki ievēro karantīnas režīmu, bet pārējie kā kontaktpersonas ievēro pašizolāciju.

Treniņu procesa iespējamība šajā periodā tiks izvērtēta individuāli. Veiksmīgas notikumu attīstības gaitas gadījumā komanda plāno atgriezties sacensību apritē šī gada trešajā nedēļā pasaules kausa posmā – Kēnigzsē trasē Vācijā.

Līdz ar to Latvijas bobsleja izlase nepiedalīsies pasaules kausa kārtējā posmā Vinterbergā, kas būs arī vienlaicīgi Eiropas čempionāts. Ja situācija būs labvēlīga, iespējams ir starts pēc divām nedēļām Kēnigszē trasē, kur sacensības būs 23.un 24.janvārī.

Pasaules kausa kopvērtējumā divnieku konkurencē Oskars Ķibermanis pēc astoņiem posmiem ir trešais, atpaliekot tikai no diviem vācu pilotiem Frančesko Frīdriha un Johanesa Lohnera.