foto: AFP/Scanpix
Kanādas jaunie hokejisti iemet Vācijai 16 ripas; amerikāņi austriešiem - 11
Zemgus Girgensona topošais komandas biedrs mačā pret Vāciju izcēlās ar sešu punktu spēli.
Hokejs
2020. gada 27. decembris, 14:08

Kanādas jaunie hokejisti iemet Vācijai 16 ripas; amerikāņi austriešiem - 11

Jauns.lv / LETA

Pasaules junioru hokeja čempionātā sestdien Zviedrijas, ASV un Kanādas U-20 izlases izcīnīja graujošas uzvaras.

Sāpīgāko zaudējumu piedzīvoja Vācijas izlase, kas A grupas spēlē ar 2:16 (1;4, 0:7, 1:5) piekāpās pērnā gada uzvarētājiem kanādiešiem, kuri aizvadīja savu pirmo maču šajā turnīrā.

Trīs vārtus un tikpat rezultatīvas piespēles Kanādas izlasē nopelnīja Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Bufalo "Sabres" draftētais uzbrucējs Dilans Kozenss. Dosons Mersers izcēlās ar 2+2, kamēr divi vārti un piespēle Aleksa Nūhuka un Peitona Krebsa rēķinā.

Vācijas izlasē vārtus guva Florians Eliass un Džons Džeisons Peterka.

Zīmīgi, ka vācieši pa pretinieku vārtiem izdarīja 15 metienus, kamēr kanādieši spēja gūt 16 vārtus ar 44 raidījumiem.

Kanāda iepriekš junioru čempionātos vāciešus uzvarējusi visas 15 reizes. Šajā laika posmā kanādieši guvuši 91 "golu", kamēr pretinieki atbildējuši ar 21 precīzu raidījumu.

Vācijas izlasei šajā turnīrā nav klājies viegli, jo iepriekš komandā noteikta Covid-19 klātbūtne. Sestdienas duelī laukumā devās 14 Vācijas izlases spēlētāji, bet vēl deviņi atrodas karantīnā.

Pa trim punktiem A grupā iekrājušas Kanāda, Somija un Slovākija, tālāk seko Šveice, kura vienīgajā spēlē piedzīvojusi neveiksmi, bet Vācija ar ir piektajā pozīcijā un cīnās bez uvarām.

Tikmēr B grupā graujošas uzvaras izcīnīja Zviedrija un ASV.

Zviedri grupas pirmajā mačā ar 7:1 (1:1, 3:0, 3:0) uzveica vienaudžus no Čehijas.

Pa trim rezultatīvām piespēlēm Zviedrijas komandā nopelnīja aizsargi Filips Broberjs un Viktors Soderstrēms, bet par vienu mazāk nopelnīja Simons Holstrēms. Vienīgos vārtus Čehijas izlasē pirmā perioda 11.minūtē guva Jans Misaks, kurš tobrīd savu komandu izvirzīja vadībā.

Zviedrijas izlase pasaules junioru čempionātā grupu spēlēs jau nav zaudējusi 53 mačos pēc kārtas, kas paveikts 14 gadu laikā. Pēdējo reizi zviedri grupu turnīrā zaudēja 2006.gada Vecgada vakarā, kad ar 2:3 papildlaikā atzina ASV vienaudžu pārākumu.

Tikmēr Čehijas U-20 izlase pēdējo reizi zviedrus uzvarēja 2002.gada 31.decembrī. Vēlāk sekojusi Zviedrijas 12 spēļu uzvaru sērija.

Otrā šīs grupas spēlē ASV savā otrajā mačā ar 11:0 (1:0, 6:0, 4:0) uzvarēja Austriju, kas aizvadīja savu pirmo maču turnīrā.

Metjū Boldijs izcēlās ar "hat-trick", divi vārti un tikpat rezultatīvas piespēles Trevoram Zegrasam, bet vēl divi "goli" arī Brendana Brisona rēķinā.

ASV pa pretinieku vārtiem kopumā izdarīja 73 metienus, kamēr austrieši atbildēja ar desmit raidījumiem. Otrajā periodā amerikāņi izdarīja 30 metienus, bet pretinieki vien divus.

Vismazāk metienu pa pretinieku vārtiem izdarījušas Baltkrievija un Slovākija, kuras attiecīgi pret Krieviju (2000.gads) un Kanādu (2016.gads) vārtsargu kopumā traucēja vien sešas reizes.

B grupā pa trim punktiem iekrājušas Krievija, Zviedrija un ASV, kas aizvadījusi par spēli vairāk, bet ceturto un piekto pozīciju attiecīgi ieņem Čehija un Austrija.

Pasaules junioru čempionāts "Rogers Place" arēnā, kur mājas spēles aizvada Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Edmontonas "Oilers", norisināsies līdz 5.janvārim.

Meistarsacīkstēs desmit komandas, kas sadalītas divās grupās pa piecām katrā, aizvadīs viena apļa turnīru, labākajām četrām iekļūstot ceturtdaļfinālā, bet piekto vietu ieguvējām čempionāts būs noslēdzies, jo šogad neviena no izlasēm nepametīs elites divīziju.

Latvijas junioru izlase augstākajā divīzijā iepriekšējo reizi spēlēja 2017.gadā.