Rīt sola uzvarēt. Basketbolisti Mejeris un Freimanis komentē zaudējumu Ukrainai
Freimanis: "Ukraiņi mūs šodien sodīja par pārāk pasīvu spēli!"
Basketbols

Rīt sola uzvarēt. Basketbolisti Mejeris un Freimanis komentē zaudējumu Ukrainai

Jauns.lv

Ukrainas vīriešu basketbola izlase trešdien, ar 75:74 uzvarot Eiropas čempionāta D apakšgrupas saimnieci Latviju, sodīja mājiniekus par pārāk pasīvu spēli, uzskata Latvijas valstsvienības spēlētājs Rolands Freimanis.

Rīt sola uzvarēt. Basketbolisti Mejeris un Freiman...

"Bijām atslābinājušies, domājām, ka viss darbs padarīts," žurnālistiem atklāja Freimanis. "Katra spēle ir svarīga, un katrs punkts ir svarīgs. Tas ir Eiropas čempionāts, tās nav nekādas pārbaudes spēles. Ukraiņi mūs šodien sodīja, parādot, ka nevar atslābināties."

Šis Ukrainai bija pirmais panākums šajā finālturnīrā, kamēr Latvija cieta savu otro zaudējumu četrās spēlēs.

"Ukraiņi šodien ne ar ko nepārsteidza. Drīzāk mēs viņus pārsteidzām ar savu necīnīšanos un nevīrišķību," uzskata Freimanis. "Neizpildījām šī mača plānu, mums bija nepieciešama uzvara. Uzbrukumā spēlējām pasīvi. Arī beigās mazliet nepaveicās, bet neko darīt. Ar to dzīve nebeidzas un jāiet tālāk."

Lai sasniegtu izslēgšanas spēļu pirmo kārtu, Latvijai rītdienas mačā obligāti jāuzvar Igaunija, kurai šodien vēl cīņa priekšā ar Lietuvas izlasi.

"Nav vēl nekas zaudēts, jācīnās tālāk. Pret igauņiem nav variantu - obligāti jāuzvar," uzskata basketbolists.

"Šodien nespēlējām kā komanda," pēc mača atzina valstsvienības spēlētājs Mareks Mejeris.

"Šodien enerģijas bija daudz par maz, nespēlējām kā komanda un tas mūs iegāza gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Arī beigās tieši šādu komandas darbību pietrūka. Nebija tāda "kapāšanās" kā vajadzētu, kaut kas šodien īsti nebija," teica Mejeris, kurš uzskata, ka komandai jāmēģina uzlādēties pozitīvāk. "Šī enerģija, kas ir tagad, jāpārvērš citā un jāturas kopā kā komandai, jo pa vienam mačus neuzvarēsim".

Kā pirms mača atzīmēja viens no valstsvienības treneriem Ainars Zvirgzdiņš, Latvijas izlasei viens no galvenajiem uzdevumiem būs apturēt Ukrainas izlases centra uzbrucēju Kirilu Fesenko.

Ukrainis šajā mačā guva 21 punktu un savāca desmit atlēkušās bumbas.

"Viņš neko astronomisku neizdarīja, vienīgi sodus sameta beigās, ko parasti nedara," Mejeris teica par Fesenko.

LETA/Foto: AFP/LETA