foto: LETA
Latviešu treneru duelī "Kalev"/"Cramo" pārspēj "Cmoki" Vienotajā līgā; Leimanim 19 punkti
Basketbols
2020. gada 9. decembris, 21:43

Latviešu treneru duelī "Kalev"/"Cramo" pārspēj "Cmoki" Vienotajā līgā; Leimanim 19 punkti

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbola speciālistu duelī trešdien Vienotās līgas spēlē Tallinā "Kalev"/"Cramo" pārspēja Minskas "Cmoki", kuras labā 19 punktus guva Toms Leimanis.

Latviešu treneru duelī Roberta Štelmahera un Akseļa Vairoga trenētā "Kalev"/"Cramo" mājās ar 88:82 (20:15, 23:27, 16:26, 29:14) apspēlēja "Cmoki", kurā viens no treneriem ir Edmunds Valeiko.

Spēles sākumā piecu punktu pārsvaru panāca viesi, bet pēc tam līdz pat otrā puslaika sākumam vadībā bija Tallinas basketbolisti, panākot pat 14 punktu pārsvaru (38:24). Tomēr gandrīz visu otro puslaiku pārsvarā bija Minskas komanda, mājiniekiem vadību uz mirkli atgūstot 35.minūtē (77:76), taču labāk nospēlējot mača galotni.

Mājinieku labā Jānis Kaufmanis 12 minūtēs un 54 sekundēs guva septiņus punktus, realizējot abus divpunktu metienus un vienu no diviem tālmetieniem. Viņa kontā arī pa trim atlēkušajām bumbām un rezultatīvām piespēlēm, viena pārķerta bumba, divas kļūdas, lietderības koeficients astoņi, kā arī dalīts labākais +/- rādītājs spēlē 15.

Viesu komandā ar 19 punktiem rezultatīvākā spēlētāja laurus dalīja Toms Leimanis. Viņš 23 minūtēs un 55 sekundēs laukumā realizēja divus no sešiem divpunktu un piecus no deviņiem tālmetieniem. Viņa kontā arī divas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, trīs kļūdas, pa divām personiskajām piezīmēm un izprovocētiem pārkāpumiem, kā arī lietderības koeficients 12.

Klāvs Čavars 11 minūtēs un 15 sekundēs laukumā guva trīs punktus, realizējot vienu no diviem divpunktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem. Viņa kontā arī piecas atlēkušās bumbas, rezultatīva piespēle, trīs kļūdas, viena pārtverta piespēle, izprovocēta piezīme pretiniekam, četras personiskās piezīmes, kā arī lietderības koeficients pieci.

Mājiniekiem 27 punktus guva Markuss Kīns, bet viesiem 19 punkti arī Maksima Salaša kontā. Čavara konkurents un savulaik "VEF Rīga" spēlējušais Artjoms Parahovskis nedaudz vairāk nekā 14 minūtēs laukumā guva 11 punktus un sakrāja sešas atlēkušās bumbas.

"Kalev"/"Cramo" ar vienu panākumu piecos mačos ieņem 11.vietu, bet Minskas "Cmoki" ar vienu panākumu sešos dueļos ir 12.vietā 13 komandu konkurencē.

Tāpat kā iepriekšējā sezonā, arī šajā regulārajā turnīrā startē 13 komandas - deviņas no Krievijas, kā arī pa vienai vienībai no Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas.

2019./2020.gada līgas sezona sezona priekšlaicīgi noslēdzās koronavīrusa radītās pandēmijas dēļ, čempionu nenoskaidrojot. Čempionāta pārtraukšanas brīdī pirmajā vietā bija Maskavas apgabala "Himki", bet otro vietu ieņēma Maskavas CSKA.