foto: EPA/Scanpix
Šosezon neveiksmju mocītais riteņbraucējs Tomass izmežģījis pleca locītavu
Riteņbraucējs Džeraints Tomass
Citi sporta veidi
2020. gada 6. decembris, 20:31

Šosezon neveiksmju mocītais riteņbraucējs Tomass izmežģījis pleca locītavu

Jauns.lv / LETA

"Ineos Grenadiers" komandas riteņbraucējs Džeraints Tomass iedzīvojies pleca mežģījumā, taču tas viņam neliegs atgriezties uz velosipēda jau pirmdien.

Sportists par savu kārtējo šī gada neveiksmi paziņoja ar "Twitter" starpniecību. Sportists sociālajā vietnē publicēja rentgena uzņēmuma bildi ar savu plecu, kurā redzams mežģījums, kā arī attēls, kurā pleca locītava jau "ir vietā".

34 gadus vecais Tomass traumu guva treniņa laikā, tomēr viņš pats atklāja, ka savainojums nav nopietns, tāpēc nākamais brauciens ar riteni plānots jau pirmdien.

"Ne gluži tāda svētdiena, kādu biju to ieplānojis. Kritu ledus dēļ, kā rezultātā izmežģīju plecu," skaidroja sportists. "Pēc divām stundām, kas pavadītas sāpēs, plecs ir atpakaļ ierindā. Lūzumu nav, tāpēc atgriezīšos jau rīt."

Tomass šajā sezonā saslima ar Covid-19, kā dēļ bija spiests izlaist prestižās "Tour de France" sacensības. Vēlāk viņš visu uzmanību nolēma veltīt "Giro d'Italia" sacensībām, bet arī tās noslēdzās priekšlaicīgi, jo viņš pirms trešā posma sākuma krita un lauza iegurņa kaulu.

Sportista kritienu veicināja uz zemes nomestās dzērienu pudeles.

Vēlāk Tomass atveseļošanos turpināja slimnīcā Monako.

Pagājušajā gadā Tomass Francijas tūrē finišēja otrajā vietā, piekāpjoties vien savam komandas biedram Ehanam Bernalam.