foto: AFP/Scanpix
Veterāns Milseps vēl uz vienu gadu pagarina līgumu ar Denveras "Nuggets"
Denveras "Nuggets" komandai Milsepa noturēšana sastāvā bijusi īpaši svarīga.
Basketbols
2020. gada 4. decembris, 17:12

Veterāns Milseps vēl uz vienu gadu pagarina līgumu ar Denveras "Nuggets"

Jauns.lv / LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Denveras "Nuggets" ar veterānu Polu Milsepu noslēgusi jaunu viena gada līgumu.

Milseps Denveras klubā spēlējis jau iepriekšējās trīs sezonās, kuru laikā 159 spēlēs caurmērā guvis 12,8 punktus, izcīnījis 6,6 atlēkušās bumbas un 2,1 reizi rezultatīvi piespēlējis.

Viņš pagājušajā sezonā laukumā vidēji pavadīja 24,3 minūtes, kas viņam bija sliktākais rādītājs kopš 2007./08.gada sezonas. Tas gan viņam neliedza vidēji izcelties ar 11,6 punktiem, 5,7 atlēkušajām bumbām un 1,6 rezultatīvām piespēlēm. Tālmetienus viņš izpildīja ar karjeras labāko precizitāti - 43,5%.

"Nuggets" brīvo aģentu tirgū zaudēja Džerami Grantu un Meisonu Plamlī, tāpēc Milsepa noturēšana sastāvā bijusi īpaši svarīga. Viņš pagājušā sezonā palīdzēja "Nuggets" sasniegt Rietumu konferences finālu, ko klubs nebija spējis kopš 2008./09.gada sezonas.

Pagājušajā mēnesī Milsepa aģents Deandželo Simonss sarunā ar "The Athletic" atklāja, ka basketbolists viena gada laikā saņems ap desmit miljoniem ASV dolāru (8,2 miljoniem eiro).

2017.gadā Milseps ar "Nuggets" parakstīja trīs gadu līgumu par kopējo summu 90 miljoni dolāru (aptuveni 73,9 miljoni eiro). Pēdējā gadā viņš plānoja saņemt 30 miljonus dolāru (24,6 miljonus eiro), bet tāpat kā citi basketbolisti, bija spiests piekrist algas samazinājumam, ko izraisīja Covid-19 pandēmija.

NBA Milseps līdz šim aizvadījis 14 sezonas, kurās pārstāvējis arī Jūtas"Jazz" un Atlantas "Hawks".

"Jazz" Milsepu NBA draftā 2006.gadā izraudzījās ar kopējo 47.numuru.

Jau ziņots, ka NBA sezona sāksies 22.decembrī, kad Ņujorkā Bruklinas "Nets" uzņems Goldensteitas "Warriors" komandu, bet Losandželosā notiks "Clippers" un iepriekšējās sezonas čempiones "Lakers" spēkošanās.