foto: LETA
"Izskatās, ka būs jāstudē medicīna, lai ārstētu sevi mājās" - Samoilovs sašutis par situāciju veselības aprūpē
Pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs
Sporta zvaigznes
2020. gada 11. novembris, 21:42

"Izskatās, ka būs jāstudē medicīna, lai ārstētu sevi mājās" - Samoilovs sašutis par situāciju veselības aprūpē

Jauns.lv

Latvijas pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs sociālajā vietnē "Instagram" publicējis ierakstu, kurā pikti izsakās par pašreizējo situāciju saistībā ar Covid-19.

"Man ir Covid... Tas bija pirmais, ko iedomājos, kad saslimu. Pat visi mani draugi teica, ka tas 100% ir Covid. Eksperti..." savu paziņojumu sāk Samoilovs.

Tālāk sportists skaidro, ka divas dienas sirdzis ar klepu, paaugstinātu temperatūru, iesnām, trīs dienas pavadījis bez garšas un smaržas izjūtas. "Bet, visi šie simptomi man varētu būt arī parastas gripas dēļ," raksta Samoilovs. "Tagad izskatās, ka visas citas slimības ir izzudušas, un, ja tev ir simptomi, tā noteikti ir "korona"".

Samoilovs raksta, ka sākumā sazinājies ar savu ģimenes ārsti, kura atteikusi sportistam vizīti un norādījusi, lai viņš lieto deguna un kakla aerosolus, jo viņam ir Covid-19. "Vērtīgs padoms!" ironiski saka sportists.

Pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs ar ģimeni

gallery icon

Pēc tam viņš zvanījis savai sporta ārstei, kura arī nav piekritusi volejbolistu pārbaudīt. Viņa nosūtījusi Samoilovu uz Covid-19 testu un iedevusi zāles.

"Labi, es uztaisīju testu, un tas bija NEGATĪVS, tāpat kā visi pārējie pieci, kurus veicu pēdējo četru nedēļu laikā," turpina Samoilovs. "Man atzvanīja. "Nē, tests ir nepareizs. Tev noteikti ir Covid, NENĀC, uztaisi vēl vienu testu un antivielu testu". Draugi, jūs jokojat? Kāpēc mums ir medicīnas sistēma, ja tā notiek?" pikts ir volejbolists.

Samoilovs prāto, ka viņam vajadzētu sākt studēt medicīnu, lai sevi varētu mājās ārstēt, jo galvenais viņa ārsts pēdējo dienu laikā bijusi "Google".

Aleksandrs Samoilovs gatavo ēst

gallery icon

"Par laimi, man ir iespēja pārbaudīties privātā klīnikā. Un manas plaušas ir tīras. Bet ne visiem cilvēkiem ir šāda iespēja," viņš raksta. "Vakar veicu vēl vienu testu un asins analīzes, un tikai pēc tam varēju doties uz pārbaudi un sākt ārstēšanos. Tāpēc ceru, ka jau drīz atgriezīšos normālā dzīvē un treniņu procesā."

Nobeigumā Samoilovs uzdod jautājumu: "Bet, ja es būtu Covid-19 pozitīvs, ko tad? Es turpinātu pašizolāciju un ārstētos pats mājās?"

Sportists uzskata, ka pašreizējā situācija ir "nepareiza", un "kaut kas ir jāmaina". "Izskatās, ka līdz ar Covid-19 visas citas slimības ir izzudušas. Un tagad, ja kāds ir inficēts, viņš paliek viens pats, līdz brīdim, kad stāvoklis kļūst sliktāks, un tad jau var būt par vēlu," spriež Samoilovs.

View this post on Instagram

I got Covid... This is first what I thought when I got sick. Even all my friends said that it is covid 100%. Experts... 😶 I had 2 days temperature, cough, runny nose and three days didn’t have smell and taste. BUT, all this symptoms I could have with regular flue 🤷🏼‍♂️ Now it looks like all diseases disappeared and if you have any symptom it can be only corona. I called my family doctor and wanted to have an appointment and make check up, but she refused and said it is covid and I have to drink a lot, use nose and throat spray 🤨 Valuable advise! Then I called our sport doctor and she also didn’t let me to come to make check up. And sent me to do test and at least brought me medicine, but without checking me 🤦🏼‍♂️ Ok, I did test and it was NEGATIVE, same as all 5 tests I did in last 4 weeks 😤 Called back... No, test is wrong, you definitely have Covid, DON’T COME, do another test and blood test for antibodies. Guys, are you kidding?! Why we have medical system, if this happens. Looks like I need to go study medicine to treat myself at home. Google was my doctor these days 🙄 Fortunately I have possibility to make check up in private clinic. And my lungs were clean 🙏🏼 But not all people can afford this 🤔 Made another test and blood test yesterday and only when this test was negative I was allowed to come to make check up and started to have proper treatment. So hopefully I will get back to normal life and training process soon. But if I would be positive, than what? I would continue stay self isolated and treat me myself at home? 🤯 All this situation is wrong, and something should be changed. Looks like with COVID all other diseases disappeared. And now if somebody is infected, he is on his own, until it gets really bad, and sometimes it can be too late 😕 #justthinkingoutloud

A post shared by Aleksandrs Samoilovs (@samoilovs) on

Jau ziņots, ka no 26.oktobra Covid-19 testu cilvēki var saņemt ar ārsta nosūtījumu. Cilvēki ar saslimšanas simptomiem tiek aicināti palikt mājās un sazināties ar ģimenes ārstu, kurš izvērtē testa nepieciešamību.

Ja cilvēkam ir aizdomas par Covid-19 saslimšanu, vispirms viņam jāsazinās ar ģimenes ārsta praksi. Ja ārstniecības persona (atkarībā no darba organizācijas praksē), uzklausot pacientu par viņam esošajiem slimības simptomiem, lems, ka tests ir nepieciešams, tiks izrakstīts e-nosūtījums. Pēc tam, pašam cilvēkam zvanot uz tālruni 8303, viņš tiks pierakstīts rindā uz testa veikšanu pēc iespējas drīzāk.