foto: LETA
"TTT Rīga" Baltijas līgā gūst otro graujošo uzvaru
Kitija Laksa
Basketbols
2020. gada 9. oktobris, 20:36

"TTT Rīga" Baltijas līgā gūst otro graujošo uzvaru

Jauns.lv / LETA

"TTT Rīga" piektdien savā otrajā "Douglas" Baltijas basketbola līgas šīs sezonas duelī izbraukumā izcīnīja pārliecinošu uzvaru pret RSU komandu.

"TTT Rīga" viesos pārspēja RSU ar 101:43 (29:6, 25:9, 34:15, 13:13).

Uzvarētāju rindās rezultatīvākās ar 18 punktiem bija Kitija Laksa un Džesika Tomasa, kurai arī deviņas rezultatīvas piespēles. 16 punktus pievienoja Binta Drameha, 13 - Ilze Jākobsone, pa 11 punktiem - Megana Hafa, kurai arī septiņas atlēkušās bumbas, un Dinijai Sandai Pāvelsonei.

Mājiniecēm pa desmit punktiem sakrāja Ieva Stefanija Jundase un Elīna Grinberga.

Ar divām uzvarām divos mačos vadībā ir "TTT Rīga", bet RSU ar bilanci 0-1 ieņem septīto vietu 11 komandu vidū.

Baltijas līgas elites grupā spēlēs piecas Latvijas komandas: "TTT Rīga" (galvenais treneris Mārtiņš Gulbis), "Liepāja"/LSSS (Kaspars Mājenieks), RSU (Aivars Vīnbergs), BJBS "Rīga"/"Juniores" (Ainārs Čukste) un "Latvijas Universitāte" (Matīss Rožlapa).

Turnīram pieteiktas arī četras Lietuvas komandas (Viļņas "Kibirkštis-MRU", Kauņas "Aistes-LSMU", Šauļu "Šiauliai" un Klaipēdas "Neptūnas"), kā arī divas Igaunijas komandas ("Tallinas Universitāte" un "Tartu Universitāte").

Par sezonas beigās paredzētā Latvijas čempionāta izspēles kārtību tiks lemts klubu pārstāvju sanāksmē.

Starptautiskajā grupā tāpat kā pērn spēlēs Latvijas un Igaunijas komandas. Latviju pārstāvēs pērn startējušās "Daugavpils Universitāte" (Nikolajs Romaņenko), "Jelgava"/BJSS (Harijs Zelčs), "Jūrmala" (Andris Steļmahs) un "Saldus"/"Sporta skola" (Pēteris Višņēvičs), kā arī piecas jaunas komandas - BJBS "Rīga"/"Juniores-2" (Aigars Nerips), "Kandava"/"Anzāģe" (Roberts Rozentāls), "Dimantu Akadēmija" (Ilze Ose-Hlebovicka), "Kolibri"/LU (Mudīte Gūtmane), Ogres Basketbola skola (Edgars Ikstens) un Latvijas U-16 izlase (Andris Steļmahs).

Baltijas Basketbola līgas čempionātā elites grupā 2018./2019.gada sezonā piedalījās piecas Lietuvas, divas Latvijas un viena Igaunijas komanda, bet 2019./2020.gada sezonā - trīs Latvijas, trīs Lietuvas un divas Igaunijas komandas. Par līgas divkārtējām čempionēm kļuva "TTT Rīga".

Kopš 2019.gada rudens Baltijas līgu atbalsta parfimērijas un kosmētikas mazumtirdzniecības uzņēmums "Douglas Latvija".