foto: Imago images/PanoramiC/Scanpix
Ostapenko pārliecinoši pārvar "French Open" pirmo kārtu
Sporta zvaigznes
2020. gada 29. septembris, 13:15

Ostapenko pārliecinoši pārvar "French Open" pirmo kārtu

Jauns.lv / LETA

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko otrdien pārliecinoši pārvarēja Francijas atklātā čempionāta pirmo kārtu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ostapenko, kura WTA rangā ieņem 43.vietu, pirmās kārtas spēlē ar rezultātu 6-2, 6-1 pārspēja amerikānieti Medisonu Brenglu (WTA 77.).

Pārvarot pirmo kārtu, 2017.gada "French Open" čempione Ostapenko nopelnījusi 70 WTA ranga punktus.

Otrajā kārtā Ostapenko tiksies ar turnīra otro numuru un ranga ceturtās vietas īpašnieci Karolīnu Plīškovu no Čehijas vai ēģiptieti Majaru Šerifu (WTA 172.). 

Ostapenko un Brenglas mača pirmais sets bija breikiem bagāts, jo pretinieču serves tika lauztas pirmajos piecos geimos. Septītajā geimā Ostapenko vēlreiz nobreikoja pretinieci un turpinājumā servēja par uzvaru setā, savu iespēju izmantojot - 6-2.

Tāpat Ostapenko pretiniecie servi atņēma otrā seta pirmajā geimā. Ceturtajā un sestajā geimā Latvijas tenisiste atspēlēja trīs breikbumbas, bet piektajā un septītajā vēlreiz nobreikoja amerikānieti - 6-1.

Ostapenko šajā mačā izpildīja vienu netveramo servi, taču pieļāva astoņas dubultkļūdas. Pretiniecei bija uz pusi mazāk dubultkļūdu. Ostapenko krietni vairāk punktu guva ar uzbrukuma sitieniem (46/6), bet viņai bija arī vairāk nepiespiesto kļūdu (37/15).

Abas tenisistes iepriekš savā starpā tikušās trīsreiz - visas 2017.gadā. Oklendas turnīra ceturtdaļfinālā Ostapenko uzvarēja ar 7-5, 6-3, pagarinot uzvaru sēriju pret amerikānieti arī Akapulko turnīra astotdaļfinālā (7-5, 6-4).

Tomēr pēdējā spēlē ir uzvarējusi Brengla, kura Maiami sacensību pirmajā kārtā pieveica Latvijas tenisisti ar 6-3, 3-6, 6-2.

Ostapenko šis ir trešais turnīrs pēc sezonas atsākšanās. Pēc zaudējuma Romas WTA "Premier 5" turnīra pirmajā kārtā polietei Magdai Linetei (WTA 35.) ar 4-6, 3-6 pagājušajā nedēļā Latvijas pirmā rakete tika līdz Strasbūras WTA "International" sērijas turnīra ceturtdaļfinālam, kur ceturtdien, cīnoties ar vēdera sāpēm, ar 6-7 (2:7), 6-7 (4:7) zaudēja japānietei Nao Hibino, kura reitingā ir 84.pozīcijā.

Šosezon WTA turnīros Ostapenko bilance ir sešas uzvaras un pieci zaudējumi.

Tikmēr Brengla šosezon sakrājusi bilanci 12-10. Austrālijas atklātajā čempionātā viņa zaudēja jau pirmajā kārtā, bet februāra sākumā uzvarēja Ņūportbīčas (ASV) "Challenger" sērijas turnīrā. Turpinājumā tenisiste spēlēja ITF 100 sērijas turnīros, Nikolasvilā (ASV) aizkļūstot līdz pusfinālam.

Pēc sezonas atsākšanas augustā sportiste Leksingtonas "International" sērijas turnīrā un "Premier 5" sērijas turnīra "Western & Southern Open" Ņujorkā kvalifikācijā viņa piedzīvoja zaudējumu pirmajā kārtā, bet "US Open" pārvarēja divas kārtas, ar 6-2, 6-2 pārspējot Arinu Rodionovu no Austrālijas un ar 6-2, 6-3 - ar 19.numuru turnīrā izsēto ukrainieti Dajanu Jastremsku. Trešajā kārtā tika piedzīvots 2-6, 4-6 zaudējums pret amerikānieti Šelbiju Rodžersu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Ostapenko šajā turnīrā piedalās arī dubultspēļu sacensībās, kur ierasti startēs kopā ar kanādieti Gabrielu Dabrovski. Pirmajā kārtā viņām jātiekas ar citu starptautisko duetu Arina Rodionova (Austrālija)/Zarina Dijasa (Kazahstāna).

Tikmēr Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova "French Open" nestartē, bet Ernests Gulbis nepārvarēja kvalifikācijas pirmo kārtu.

"Roland Garros" turnīram šogad bija jānotiek no 25.maija līdz 7.jūnijam, bet marta vidū tas tika pārcelts uz rudeni un ir sezonas pēdējās "Grand Slam" sacensības.

Turnīrs norisinās uz māla seguma.