Basketbols
2020. gada 19. septembris, 13:38

"Lakers" pārspēj "Nuggets" Rietumu konferences fināla pirmajā mačā

Jauns.lv / LETA

Entonijs Deiviss guva 37 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas Losandželosas "Lakers" uzvarā pār Denveras "Nuggets" ar 126:114 piektdien pirmajā NBA Rietumu konferences finālspēlē.

Losandželosas "Lakers" pieveica Denveras "Nuggets" ar 126:114 (36:38, 34:21, 33:20, 23:35).

Lebrons Džeimss pievienoja 15 punktus, 12 rezultatīvas piespēles un sešas atlēkušās bumbas "Lakers" labā spēlē, kurā Denveras basketbolisti tikai trīsreiz minimāli izvirzījās vadībā.

Jau pēc pirmā puslaika "Lakers" ieguva vadību ar 70:59 un vadību vairs neatdeva.

Otrās ceturtdaļas sākumā "Lakers" rezervists Alekss Karuzo ar trīs punktu gājienu spārnoja 17:1 izrāvienu, "Nuggets" spēlējot bez groza gūšanas vairāk nekā piecas minūtes.

"Pagāja ceturtdaļa, lai mēs saprastu, kā jāspēlē," sacīja Džeimss. "Es nesaku, ka mēs tos pilnībā viņus apspēlējām, jo ??sērijā tā teikt ir pārāk agri.

"Tomēr mēs sākām labāk justies, vienkārši sākām iegūt labāku ritmu aizsardzībā, un mēs sākām uzvarēt otrajā ceturtdaļā un varējām nodrošināt šo pārsvaru, beidzot puslaiku."

Trešās ceturtdaļas vidū Denveras vienība samazināja deficītu līdz deviņiem punktiem.

Tomēr viņu centienus kavēja zvaigžņu Nikolas Jokiča, Džamala Mureja un Pola Milsapa problēmas ar piezīmju nastu.

Jokičs un Murejs abi guva 21 punktu "Nuggets" labā, bet Maikls Porters no rezervistu soliņa pievienoja "double-double" - 14 punktus un desmit atlēkušās bumbas.

Denveras komandas treneris Maiks Melons sacīja, ka "Nuggets" nedarīja pietiekami daudz aizsardzībā.

"Pat tajā pirmajā ceturtdaļā mēs neaizsargājāmies," sacīja Melons, kura komanda ceturtdaļā meta no spēles labāk nekā ar 63 procentu precizitāti. "Mūsu uzbrukums spēja dabūt bumbu grozā, taču aizsardzības bija maz."

Melons atzīmēja, ka "Nuggets" būs jāizdomā, kā panākt pretinieka apturēšanu, nepārkāpjot noteikumus, jo "Lakers" otrajā ceturtdaļā no spēles iemeta tikai 42,9 procentus, taču 24 reizes stājās uz soda metienu līnijas.

"Lakers", kas pirmo reizi kopš 2010.gada, kad komanda izcīnīja savu pēdējo NBA titulu, atgriezusies konferences finālā, labi apzinās, ka viņiem ir daudz darāmā pret "Nuggets" komandu, kas katrā no pirmajām divām izslēgšanas spēļu sērijām ir atspēlējusies pēc 1-3 deficīta.

"Mēs neko īpašu neesam izdarījuši," sacīja Deiviss, kuram trešās ceturtdaļas beigās jau bija 33 sakrāti punkti. "Mums vēl trīsreiz ir jāuzvar."

Sērija turpināsies svētdien, un Džeimss saka, ka iespēja cīnīties par vietu NBA finālā ir svarīgāka par viņa otro vietu aiz Milvoki "Bucks" vienības zvaigznes Jaņņa Adetokunbo cīņā par sezonas vērtīgākā spēlētāja balvu.

Džeimss atzina, ka ir "sašutis", saņemot tikai 16 pirmās vietas balsis pret Adetokunbo 85 vērtīgākā spēlētāja noteikšanā.

Tā varētu būt laba ziņa "Lakers".

"Tas noteikti viņu spārno, it kā viņam būtu kaut kas jāpierāda," komentēja Deiviss.