foto: LETA
Pļaviņš/Točs iekļūst "King of the Court" pusfinālā, bet par "karaļiem" kronē šveiciešus
Citi sporta veidi
2020. gada 13. septembris, 15:47

Pļaviņš/Točs iekļūst "King of the Court" pusfinālā, bet par "karaļiem" kronē šveiciešus

Jauns.lv / LETA

Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs sestdien "King of the Court" sacensību finālā Utrehtā neiekļuva, bet uzvaru turnīrā svinēja šveicieši Marko Kratigers un Florians Brēers.

Jau ziņots, ka sacensību pirmajā kārtā Pļaviņš/Točs uzvarēja savā grupā.

Otrajā kārtā viņi savā grupā ierindojās trešajā vietā, nodrošinot dalību pusfinālā. Ne tik labi veicās otram Latvijas duetam Jānis Šmēdiņš/Aleksandrs Samoilovs, kuri otrajā kārtā palika pēdējā vietā savā grupā un no sacensībām izstājās.

Pusfinālā Latvijas duets ierindojās ceturtajā vietā grupā. Finālā uzreiz iekļuva uzvarētāji poļi Pjotrs Kantors/Bartošs Lošjaks un otrās vietas ieguvēji beļģi Drīss Kokelkorens/Toms van Valle, bet abu pusfināla grupu trešās un ceturtās vietas īpašniekiem savā starpā vajadzēja noskaidrot vienīgo finālistu.

Cīņu par vienīgo vietu finālā četru duetu konkurencē ar diviem gūtiem punktiem sāka latvieši, taču pēc tam iestājās gandrīz desmit minūšu "sausuma" periods. Arī pēdējo punktu guva Točs/Pļaviņš, taču tas palīdzēja vien nostāties blakus vēl diviem duetiem, bet ne panākt vāciešus Jūliusu Toli un Klemensu Vikleru, kuri bija sakrājuši 19 punktus un iekļuva finālā.

Finālā par uzvarētājiem kļuva šveicieši Marko Kratigers un Florians Brēers, kuri labāko trijnieka sacensībās sakrāja 12 punktus. Otrie finišēja pasaules ranga līderi norvēģi Annešs Mūls un Kristians Sērums ar astoņiem punktiem, trešie - Kantors/Lošjaks ar pieciem punktiem.

Sieviešu turnīrā, kur Latvija Tīnas Graudiņas pozitīvo Covid-19 analīžu dēļ nebija pārstāvēta, uzvaru svinēja brazīlietes Agata Bednarčuka un Eduarda Lizboa jeb Duda.

Nākamās lielās sacensības pasaulē būs Jūrmalā nākamnedēļ gaidāmais Eiropas čempionāts.