foto: USA TODAY Sports/Sipa USA/ Vida Press
“Cirks ir beidzies!” 5 dienas pēc ierašanās Lietuvā bijušo NBA basketbolistu ar skandālu patriec no kluba
Glenam Raisam junioram pagaidām basketbolista karjera izvērtusies krietni mazāk veiksmīga nekā tēvam.
Basketbols
2020. gada 8. septembris, 15:17

“Cirks ir beidzies!” 5 dienas pēc ierašanās Lietuvā bijušo NBA basketbolistu ar skandālu patriec no kluba

Jauns.lv

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kādreizējās zvaigznes Glena Raisa dēls Glens Raiss juniors, kurš pats pasaules spēcīgākajā basketbola līgā aizvadījis 16 spēles, bija pievienojies ambiciozajam Lietuvas klubam Utenas “Juventus”, tomēr ilgāk par piecām dienām vienībā viņš nespēja noturēties.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Utenas "Juventus" šosezon pulcējuši ļoti ambiciozu sastāvu ar ilggadējo izlases aizsargu Martinu Gecēviču priekšgalā. Vienībā pulcēti vairāki meistarīgi lietuviešu basketbolisti, ieskaitot divus savulaik Latvijas klubos spēlējušos Juliusu Juciku un Mariušu Runkausku. Nozīmīga loma uzbrukumā bija paredzēta arī meistarīgajam amerikāņu uzbrucējam Glenam Raisam junioram, tomēr nu Utenas klubam jāmeklē jauns punktu guvējs.

Kā vēsta pazīstamais Lietuvas basketbola apskatnieks Donāts Urbons, 29 gadus vecais Glens Raiss juniors pametis komandu disciplīnas pārkāpumu dēļ piecas dienas pēc pievienošanās klubam.

Urbons tviterī citē “Juventus” direktoru Eimantu Skersu: "Šī persona ir neparedzama un ar daudzām problēmām dzīvē. Cirks ir beidzies, un tagad mums ir jāatrod kāds, kurš patiesi vēlas spēlēt basketbolu, nevis nodarboties ar muļķībām."

Kā vēsta Lietuvas mediji, atsaucoties uz “Juventus” pārstāvju teikto, Raisam bija nopietnas problēmas ar alkoholu, un viņš, iespējams, esot lietojis arī marihuānu. Pēdējā treniņā, kurā viņš bija pie Utenas komandas, viņš esot odis pēc marihuānas un bijis redzamā reibumā. Gan pēdējā treniņā, gan iepriekš viņš nonācis vairākās konfliktsituācijas arī treneriem (tostarp galveno treneri, kādreizējo Rīgas “Barons” spēlētāju Židrūnu Urbonu), kluba vadību un spēlētājiem. Trekns punkts agresīvajai uzvedībai esot bijis komandas centra spēlētāja Mindauga Kupša aicināšana “iziet ārā un izkauties”, jo slaidais lietuvietis esot kādā epizodē ne pārāk precīzi piespēlējis viņam bumbu.

Kā vēsta ārzemju mediji, Raisam konfliktsituācijas ir ikdiena. Savulaik viņš tika atlaists no Izraēlas kluba Holonas “Hapoel”, jo ģērbtuvē iesitis pa seju komandas biedram – slavenajam izraēliešu basketbolistam Gajam Pnini, kurš pēc incidenta tika nogādāts slimnīcā. Iepriekš viņš ar skandālu pameta arī Filipīnas, kur kausa izcīņas pusfināla spēlē iemeta ar bumbu pretiniekam un tika noraidīts. Vēlāk viņš, nevienam neziņojot, pameta valsti, par ko tika sodīts. Ar skandālu beidzās arī viņa spēlēšana Jaunzēlandē, kur viņš tika aizturēts par bruņotu uzbrukumu kādā Oklendas bārā. Viņš par drošības naudu tika atbrīvots, bet viņš atkal pārkāpa noteiktos aizliegumus un nonāca atkal likumsargu redzeslokā, kas kļuva par iemeslu atbrīvošanai no “New Zealand Breakers” komandas.

29 gadus vecais Raiss ir neapšaubāmi talantīgs basketbolists, ko apliecina gan 16 spēles Vašingtonas “Wizards” sastāvā, gan dažādas individuālas balvas. Tomēr viņa nespēšana noturēties nevienā komandā ilgāk par sezonu liecina, ka spēlētājam noteikti ir kādas problēmas.

Karjeras laikā Raiss jau paguvis dažādos čempionātos – ASV, Izraēlā, Jaunzēlandē, Saūda Arābijā, Dominikānā, Filipīnās, Argentīnā, Puertoriko, Meksikā.

Glenam Raisam senioram basketbolista karjera izvērtās krietni sekmīgāka nekā dēlam. Viņš ne vien Losandželosas “Lakers” rindās 2000. gadā kļuva par NBA čempionu, bet karjeras laikā pasaules spēcīgākajā basketbola līgā aizvadīja 1000 regulārās sezonas spēles, kurās vidēji izcēlās ar 18,3 punktiem. Raiss trīs reizes piedalījās arī NBA Visu zvaigžņu spēlē, no kurām vienā tika atzīts par vērtīgāko spēlētāju. Raiss 1989. gadā kļuva arī par NCAA čempionu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās