foto: EPA/Scanpix
Leitāne pasaules čempionātā triatlonā tiek apdzīta par apli un paliek bez rezultāta
Citi sporta veidi
2020. gada 5. septembris, 22:42

Leitāne pasaules čempionātā triatlonā tiek apdzīta par apli un paliek bez rezultāta

Jauns.lv / LETA

Latvijas sportiste Daniela Leitāne sestdien Vācijā pasaules čempionātā triatlonā tika apsteigta par apli, kā rezultātā viņa palika bez rezultāta.

Pasaules čempionātā dāmu konkurencē sportistes peldēšanas disciplīnā veica 750 metru peldējumu, ar velosipēdu bija jāmēro 18,9 kilometri, bet jānoskrien vēl pieci.

Par pasaules čempioni tika kronēta Lielbritānijas sportiste Džordžija Teilore-Brauna, kura distancē kopumā pavadīja 54 minūtes un 16 sekundes.

Otrajā vietā finišēja Flora Dafija no Bermudu salām, līderei zaudējot deviņas sekundes, kamēr trešo pozīciju izcīnīja Laura Lindermane no Vācijas. Viņa Lielbritānijas sportistei zaudēja 23 sekundes.

Leitāne jau pēc peldēšanas disciplīnas līderei zaudēja vairāk nekā divas ar pusi minūtes un vēl pusotru minūti veltīja, lai sagatavotos riteņbraukšanai, taču tika apsteigta par apli un atlikušajās disciplīnās nemaz laiku neuzrādīja.

Dāmu konkurencē kopumā startēja 65 sportistes, bet tikai trīs tika apsteigtas par apli, kamēr vēl divas finišu nesasniedza.

Starp vīriem uzvaru svinēja francūzis Luiss Vensāns, kurš tuvāko sekotāju Vasko Vilaku no Portugāles apsteidza par divām sekundēm. Bronzas godalgu ieguva Leo Bergers no Francijas.

Vīriešu konkurencē kopumā piedalījās 65 sportisti, bet laiku uzrādīja 58. Latvijas sportisti vīru konkurencē nepiedalījās.