foto: LETA
RFS uzvar Rīgas derbijā un saasina cīņu par līderpozīciju
"Optibet" Latvijas futbola virslīgas spēle Skonto stadionā, kurā tiekas FC "Riga" un FK "RFS" komandas.
Citi sporta veidi
2020. gada 30. augusts, 21:02

RFS uzvar Rīgas derbijā un saasina cīņu par līderpozīciju

Jauns.lv / LETA

RFS svētdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas grandu derbijā viesos ar 2:0 (0:0) pārspēja "Riga" komandu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pirms spēles abas komandas turnīra tabulā šķīra pieci punkti, un "Riga" uzvara šajā mačā pamatīgi iedragātu RFS izredzes uz titulu. Tiesa, tagad pēc 17.kārtas "Riga" savu tiešo konkurenti apsteidz vairs tikai par diviem punktiem, kas nozīmē, ka trešajā aplī cīņa par titulu būs gana spraiga.

RFS svinēja piekto uzvaru pēc kārtas, bet "Riga" futbolistiem pārtrūka 14 panākumu sērija.
Spēles pirmo puslaiku laukumā saimniekoja mājinieki, kuriem arī bija viena iespēja atklāt cīņas rezultātu. 30.minūtē pēc Jakuba Horas sitiena bumba trāpīja pa vārtu stabu un atlēca laukumā, bet pēc atkārtota raidījuma tā tikai nedaudz lidoja garām RFS cietoksnim.

Arī otrā puslaika sākumā RFS būtiski neapdraudēja mājinieku vārtus līdz spēlē uz maiņu iesaistījās Jānis Ikaunieks. Latviešu pussargs 62.minūtē pie soda laukuma robeža saņēma bumbu, tehniski apspēlēja vairākus pretiniekus un raidīja bumbu mērķī - 1:0 viesu labā.

Spēles saasinājās arī otrā laukuma galā un pat uz rezervistu soliņiem, savas emocijas izrādot allaž mierīgajiem Rīgas komandu galvenajiem treneriem Oļegama Kononovam un Viktoram Morozam. Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 13 minūtes Aleksandrs Solovjovs ar elkoni trāpīja pa pakausi Vladislavam Fjodorovam, RFS aizsargam saņemot otro dzelteno kartīti un atstājot ciemiņus mazākumā. Pēc epizodes abu komandu futbolisti nedaudz pagrūstījās, taču asumi tika ātri nogludināti.

"Riga" arvien vairāk izdarīja spiedienu uz RFS vārtiem, kuros veiksmīgi darbojās Danilo Kučers. Nepilnas četras minūtes pirms pamatlaika beigām Stefanam Paničam bija iespēja izraut neizšķirtu, taču mājinieku kapteinis ar galvu sita bumbu garām vārtu stabam.

Otrā puslaika kompensācijas laika otrajā minūtē punktu viesu uzvarai pielika Emersons Santana Deuslesiānu, kura sistā bumba atsitās pret Vladimira Kameša papēdi un ielidoja "Riga" vārtos. Pēdējā minūtē mājinieki varēja samazināt pārsvaru, taču Marko Džurišiča tālšāvienu atvairīja Kučers, bet pēc atkārtota sitiena bumbai vārtos neļāva nokļūt Žiga Lipuščeks.

Maču klātienē noraudzījās aptuveni 2717 skatītāji.

"Riga" pēdējo spēli aizvadīja trešdien, kad stadionā "Daugava" ar 3:0 pārspēja "Metta". Vienībai tas bija jau 14.panākums pēc kārtas, taču zaudējuma garša pēdējo reizi sajusta 21.jūnijā, kad viesos ar 1:2 tika atzīts Jūrmalas "Spartaka" pārākums.

RFS savu pēdējo maču aizvadīja pirms trim dienām Serbijā, kur UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā ar 0:1 kapitulēja spēcīgajai Belgradas "Partizan". Pirms došanās uz starptautiska mēroga sacensībām, RFS vietējā čempionātā izcīnīja četrus panākumus pēc kārtas.

Šī bija pēdējā spēle pirms gandrīz divu nedēļu pārtraukuma Latvijas čempionātā. RFS sastāvā šajā spēlē diskvalifikācijas dēļ nebija Vjačeslava Isajeva.

Abu komandu šīs sezonas pirmajā tikšanās reizē viesos ar 2:1 pārāka bija "Riga".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Jau ziņots, ka pirms tam "Ventspils" viesos ar 2:1 (0:0) pārspēja "Mett komandu, uzvaras vārtus pēdējās minūtēs gūstot Daniilam Ulimbaševam. Savukārt "Valmiera" bez sava līdera Tolu Arokodares izbraukumā ar 2:0 (1:0) apspēlēja "Daugavpili".

Sestdien "Liepāja" viesos ar 5:0 (3:0) uzvarēja "Tukums 2000"/TSS, bet "Spartaks" viesos ar 3:2 (1:1) uzvarēja "Jelgavu".

Turnīra kopvērtējumā pirmo vietu ar 45 punktiem 17 spēlēs ieņem "Riga", kas par diviem punktiem apsteidz RFS. Tālāk ar 31 punktu 17 spēlēs ir "Valmiera", aiz kuras ar 26 punktiem seko "Spartaks" un "Ventspils". Aiz pirmā piecinieka ar 17 punktiem 16 dueļos seko "Liepāja", par diviem punktiem mazāk iekrājušas "Daugavpils" un "Metta", kamēr "Jelgava" seko ar 14 punktiem 17 mačos, bet tikpat spēlēs "Tukums 2000"/TSS tikusi pie četriem punktiem.

Šajā sezonā virslīgā startē desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn un par divām vairāk nekā aizpērn. Tāpat šosezon virslīgā leģionāru limits paaugstināts līdz astoņiem spēlētājiem. Tas nozīmē, ka laukumā vienlaicīgi jābūt vismaz trim asociācijā sagatavotiem spēlētājiem. Pērn limits bija pieci ārvalstu spēlētāji.

Tāpat kā daudzās citās valstīs pēc koronavīrusa pauzes virslīgas čempionāta reglamentā 2020.gada sezonā ir palielināts atļauto spēlētāju maiņu skaits no trim līdz piecām.

Trīs mēnešu piespiedu pauzes dēļ šosezon četru plānoto apļu vietā tiks aizvadīti trīs.

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.