foto: Dinamoriga.lv
Rīgas "Dinamo" pārbaudes spēles Somijā sāk ar zaudējumu otrās līgas klubam
Sekmīgu sniegumu dinamiešu rindās demonstrēja talantīgais Mārtiņš Dzierkals.
Hokejs
2020. gada 25. augusts, 09:45

Rīgas "Dinamo" pārbaudes spēles Somijā sāk ar zaudējumu otrās līgas klubam

Jauns.lv / LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Rīgas "Dinamo" pirmajā pārbaudes spēlē Somijā pēcspēles metienos piekāpās pagājušās sezonas Somijas pēc spēka otrās līgas spēcīgākajai komandai Imatras "Kettera".

Rīgas "Dinamo" piekāpās Imatras "Kettera" ar 4:5 (1:1, 2:3, 1:0, 0:0, 0:1).

Mājinieki vadībā izvirzījās otrajā minūtē, bet Mārtiņš Dzierkals 18.minūtē rezultātu izlīdzināja.

Otrā perioda astotajā un devītajā minūtē mājinieki guva divus vārtus, uz ko 13. minūtē ar precīzu raidījumu atbildēja Miķelis Rēdlihs. Taču jau nākamajā minūtē mājinieki atkal atjaunoja divu vārtu pārsvaru - 4:2.

Līdz pārtraukumam Lauris Dārziņš vairākumā trešdaļas 18. minūtē vienus vārtus atguva, bet izlīdzinājumu rīdzinieki panāca 15. minūtē, kad precīzs bija Kristapa Sotnieka metiens.

Pagarinājumā vārti netika gūti, un komandas izpildīja pēcspēles metienus.

Mājinieki iemeta ripu "dinamiešu" vārtos pirmajā un ceturtajā mēģinājumā, kamēr rīdziniekiem ierobežota līdzjutēju skaita priekšā tribīnēs nevienā no četriem mēģinājumiem ripu pretinieku vārtos iemānīt neizdevās. Mājinieku vārtsargu nepārspēja Zeks Mičels, Miks Indrašis, Dzierkals un Dārziņš.

Pagājušo sezonu Somijā aizvadījušais Mārtiņš Dzierkals Latvijas kluba mājaslapā neveiksmes iemeslus skaidroja sekojoši: “Jūtams, ka šī bija pirmā spēle. Neesam vēl kārtīgi saspēlējušies. Mums ir jauns treneris, pie visa ir jāpierod. Vairāki spēlētāji arī nebija sastāvā. Treniņi ir viena lieta, bet spēle tomēr ir labāks treniņš Ejam cauri taktikām, mēģinām jaunus risinājumus. Tas nav vienas dienas darbs.”

Otrdien rīdziniekus gaida mačs ar šīs pašas līgas trešo spēcīgāko klubu Joensū "Kiekko-Pojat", 27. augustā ar latviešu vārtsarga pārstāvēto KHL klubu Helsinku "Jokerit", bet 28. augustā - ar Somijas otrās līgas pagājušās sezonas devīto spēcīgāko vienību Vantā "Kiekko-Vantaa".

Par "Dinamo" galveno treneri pirms mēneša tika iecelts latviešu speciālists Pēteris Skudra, bet viņam asistēs Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandas "Rīga" pagājušās sezonas galvenais treneris Raimonds Vilkoits un viņa asistents Aleksandrs Ņiživijs.

"Dinamo" aizvadītajā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.

KHL jaunās sezonas sākums plānots 2.septembrī. Pirmo spēli jaunajā sezonā "Dinamo" aizvadīs 3.septembrī ar spēli pret Nursultanas "Baris", ievadot četru mājas maču sēriju.