foto: Ieva Leiniša/LETA
Minskas "Dinamo" hokeja komandas fanu klubs paziņo par komandas mājas spēļu boikotu
Minskas "Dinamo" hokejisti "Arēnā Rīga".
Hokejs
2020. gada 17. augusts, 14:11

Minskas "Dinamo" hokeja komandas fanu klubs paziņo par komandas mājas spēļu boikotu

Jauns.lv / LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Minskas "Dinamo" fanu klubs publiski vērsies pie "Dinamo" kluba ģenerāldirektora Dmitrija Baskova un Baltkrievijas Hokeja federācijas (FHRB), paziņojot par vienības mājas spēļu beztermiņa boikotēšanu, svētdien vēstīja Baltkrievijas tīmekļa vietne "sports.tut.by".

Tiek uzsvērts, ka paziņojums tapis, ņemot vērā plašsaziņas līdzekļos atspoguļoto kluba vadības nostāju, kā arī informāciju, kas kluba vārdā publicēta komandas oficiālajā tīmekļa vietnē.

"Vēlēšanu viltošana, varas saglabāšana no spēka pozīcijām, valsts konstitūcijas un kriminālkodeksa pārkāpumi, spēka struktūru vardarbība pret civiliedzīvotājiem - to visu mēs pēdējās dienās esam novērojuši ielās, mūsu valsts pilsētās un mūsu galvaspilsētā," rakstīts paziņojumā

"Mēs - Minskas "Dinamo" fanu kluba biedri - paziņojam par mājas spēļu boikotu uz nenoteiktu laiku, atsakoties organizēt fanu sektoru mājas spēlēs un piedalīties jebkādos kluba un FHRB pasākumos," konkretizē paziņojuma autori.

"Mums ir kauns identificēties ar pilsoņiem, kuri atbalsta drošības struktūru patvaļu un Baltkrievijas iedzīvotāju genocīdu," citē tīmekļa vietne "sports.tut.by".

Protestējot pret 9.augusta Valsts prezidenta vēlēšanu rezultātiem, uzskatot tos par falsificētiem, Baltkrievijā sākušies vērienīgi protesti, kuros svētdien Minskas un citu Baltkrievijas pilsētu ielās izgāja simtiem tūkstošu cilvēku, lai piedalītos līdz šim nepieredzēti plašā solidaritātes akcijā, pieprasot prezidenta Aleksandra Lukašenko attiekšanos no varas.

2019./2020.gada KHL sezonā Minskas "Dinamo" bija vienīgā komanda, ko apsteidza Rīgas "Dinamo", sakrājot par diviem punktiem vairāk nekā minskieši.