Hokejs
2020. gada 16. augusts, 09:19

"Blue Jackets" zaudē trešajā spēlē un nonāk iedzinējos Stenlija kausa sērijā

Jauns.lv / LETA

Latviešu vārtsargu Elvja Merzļikina un Matīsa Kivlenieka pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" komanda ar Jonasu Korpisalo vārtos sestdien cieta zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa pirmās kārtas trešajā spēlē.

"Blue Jackets" Toronto notiekošā turnīra mačā ar rezultātu 2:3 (0:1, 1:2, 1:0) atzina Tampabejas "Lightning" pārākumu, Austrumu konferences ceturtdaļfinālsērijā līdz četrām uzvarām nonākot iedzinējos ar 1-2.

Kolumbusas vienība šajā mačā pa vārtiem meta tikai 17 reizes, kamēr pretiniekiem bija divtik vairāk raidījumu. Otrajā periodā "Blue Jackets" metienos zaudēja ar 4:16.

Tampabejas komandu 16.minūtē vadībā izvirzīja Alekss Kilorns, kurš pretuzbrukumā izmantoja izgājienu divatā pret vienu pretinieku aizsargu. Otrā perioda otrajā minūtē Railijs Nešs pēc ieslidošanas zonā uzreiz meta pa vārtiem un panāca 1:1, bet 15.minūtē Breidens Points vārtu priekšā uztvēra atlēkušo ripu un atjaunoja "Lightning" komandai pārsvaru.

Perioda priekšpēdējā minūtē Tampas hokejisti vidusszonā pārtvēra ripu, un minūti un septiņas sekundes pirms trešdaļas beigām Viktors Hedmans ar metienu no zonas viduča panāca 3:1. Spēles trešā nogriežņa otrajā minūtē Ēriks Robinsons pēc atvairīta metiena ar atkārtotu mēģinājumu pārspēja Andreju Vasiļevski, vienus vārtus atgūstot.

Korpisalo šajā mačā atvairīja 31 metienu, bet sērijā kopumā viņš ticis galā ar 152 raidījumiem, kamēr Vasiļevskim sestdienas duelī bija tikai 15 "seivi".

Merzļikins traumas dēļ palika ārpus pieteikuma, tāpēc Kivlenieks tika pieteikts mačam kā otrais vārtsargs. Lai komandai būtu pieejams vēl viens ripu ķērājs, Toronto ieradies Veini Vehvileinens.

Sērijas ceturtā spēle ieplānota pirmdien.

Toronto un Edmontonā notiek 24 komandu izslēgšanas turnīrs, cīņu par Stenlija kausu turpinot 16 vienībām. Vispirms komandas "play-off" kvalifikācijas kārtā aizvadīja sērijas līdz trim uzvarām, bet pēc tam pārgāja uz tradicionālo sēriju formātu līdz četrām uzvarām.