foto: AP/Scanpix
"Pelicans" atlaiž galveno treneri Džentriju; atkāpjas "Kings" ģenerālmenedžeris Divacs
Alvins Džentrijs "Pelicans" vienību vadīja piecus gadus.
Basketbols
2020. gada 15. augusts, 23:14

"Pelicans" atlaiž galveno treneri Džentriju; atkāpjas "Kings" ģenerālmenedžeris Divacs

Jauns.lv / LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Ņūorleānas "Pelicans" sestdien pārtrauca līgumsaistības ar līdzšinējo galveno treneri Alvinu Džentriju, bet citā šīs līgas klubā Sakramento "Kings" no ģenerālmenedžera amata atkāpās Vlade Divacs.

Džentrijs "Pelicans" vienību vadīja piecus gadus, taču sestdien komanda izplatīja paziņojumu, kurā teikts, ka abu pušu ceļi nu ir šķīrušies.

"Pateicamies Alvinam par ieguldīto darbu, īpaši to, kas vērsts un apkārtējās sabiedrības labumu," teica vienības viceprezidents basketbola jautājumos Deivids Grifins. "Šādi soļi ir jāveic pareizā laikā un ar īstajiem cilvēkiem... Mēs uzskatām, ka šobrīd ir pienācis šis laiks."

Džentrijs komandas grožus pārņēma 2015.gada maijā un kopš tā laika komandu vadījis 175 uzvarētās, kā arī 225 zaudētās spēlēs. 2018.gadā viņam ar "Pelicans" izdevās sasniegt Rietumu konferences pusfinālu.

Sezonu vēlāk "Pelicans" pazaudēja savu līderi Entoniju Deivisu, kurš pats bija pieprasījis maiņu uz citu klubu. Šobrīd basketbolists ir Losandželosas "Lakers" rindās.

Savukārt citā NBA komandā "Kings" no ģenerālmenedžera amata atkāpies bijušais basketbolists Divacs.

Divacs par savu lēmumu paziņoja piektdien, bet viņa vietu pagaidām ieņems cits bijušais basketbolists Džo Dumars.

Serbs Divacs par "Kings" basketbola operāciju vadītāju tika iecelts 2015.gadā.

"Tas bija gods un privilēģija būt par "Kings" ģenerālmenedžeri. Sakramento vienībai vienmēr būs īpaša vieta manā sirdī," teica Divacs.

52 gadus vecais serbs NBA spēlēja no 1989. līdz 2005.gadam, pārstāvot "Kings", "Lakers" un Šarlotas "Hornets" komandas. Tikmēr Dumars NBA karjeras laikā ar Detroitas "Pistons" divreiz izcīnīja čempiontitulu. Šajā vienībā viņš spēlēja no 1985. līdz 1999.gadam.

"Kings" šo sezonu Orlando noslēdza ar trim uzvarām astoņās spēlēs un jau 14.sezonu pēc kārtas neiekļuva "play-off".

NBA izslēgšanas spēles sāksies pirmdien.