foto: AFP/Scanpix
"Capitals" un "Stars" izcīna trešās vietas savās konferencēs
Vašingtonas "Capitals" hokejisti priecājas par panākumu.
Hokejs
2020. gada 10. augusts, 11:39

"Capitals" un "Stars" izcīna trešās vietas savās konferencēs

Jauns.lv / LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Vašingtonas "Capitals" un Dalasas "Stars" svētdien svinēja uzvaru, savā konferencē nodrošinot trešo izsēšanas numuru izslēgšanas spēlēs.

Vašingtonas "Capitals" Toronto apspēlēja Bostonas "Bruins" ar 2:1 (1:0, 0:0, 1:1).

"Bruins" ar 44 uzvarām bija labākā NHL uzvarēto spēļu ziņā, kad martā sezonu pārtrauca Covid-19 epidēmija, un "Blues" bija labākais rādītājs Rietumu konferencē, bet tagad abām izslēgšanas spēles jāsāk ar ceturto numuru.

Vašingtonas vienības labā Timotijs Ošī guva vārtus 16 sekundes pirms pirmā perioda beigām, un Toms Vilsons uzvaras vārtus iemeta, kad pēdējā trešdaļā bija spēlētas divas minūtes un 49 sekundes.

Džeiks Debrasks vienus vārtus atguva pēdējās trešdaļas vidū, bet vēl vienu ripu "Bruins" dabūt garām Vašingtonas vārtsargam Breidenam Holtbijam, kurš atvairīja 30 metienus, nespēja.

Pirmajā izslēgšanas kārtā līdz četrām uzvarām 2018.gada Stenlija kausa čempione "Capitals" cīnīsies pret Ņujorkas "Islanders", kamēr Bostonas klubs spēlēs pret Karolīnas "Hurricanes".

"Saliniekus" trenē Berijs Trocs, kurš pirms došanās uz Ņujorku galvaspilsētas komandu aizveda līdz Stenlija kausam un redzēja, kā Vašingtonā vadības grožus pārņem viņa bijušais asistents Tods Rīdens.

"Ir pagājuši pāris gadi, tāpēc šis tas ir nedaudz aizmirsies, bet ir svarīgi zināt dažas tendences, dažas lietas, kuras esmu redzējis darām Berija Troca komandas, kā arī viņa trenera stilu, "sacīja Rīdens.

Otrā izsēšanas spēlē pašreizējā čempione Sentluisas "Blues" atzina Dalasas "Stars" pārākumu pēcspēles metienu sērijā ar 1:2 (1:0, 0:0, 0:1, 0:0, 0:1).

Pirmā perioda sākumā Roberts Tomass izvirzīja čempionus vadībā, bet 32 sekundes pirms pamatlaika beigām Džo Pavelski rezultātu izlīdzināja.

No pieciem pēcspēles metieniem vienīgais savu izgājienu vienam pret vārtsargu realizēja Deniss Gurjanovs.

Rietumu konferences pirmajā izslēgšanas spēlē Dalasas "Stars" tiksies ar Kalgari "Flames", kamēr "Blues" mēros nūjas ar Vankūveras "Canucks".

Jau ziņots, ka trešajā svētdienas mačā "Blue Jackets" pieveica Toronto "Maple Leafs" ar 3:0 (1:0, 0:0, 2:0). Sērijā līdz trim uzvarām Kolumbusas klubs uzvarēja ir 3-2.

Jau ziņots, ka Merzļikins pēdējā spēlē nepiedalījās nekonkretizētas traumas dēļ, rezerves vārtsarga vietu ieņemot citam latviešu vārtsargam Kivleniekam.

Korpisalo 33 reizes atvairīja pretinieku metienus un nodrošināja komandai cīņu Stenlija kausa pirmajā kārtā pret ar otro numuru Austrumu konferencē izsēto Tampabejas "Lightning".

Uzvaras vārtus aizsargs Zeks Verenskis guva jau mača septītajā minūtē. Vēl ar precīziem raidījumiem izcēlās Liams Fodijs trešās trešdaļas vidusdaļā un komandas kapteinis Nikolass Folinjo, 23 sekundes pirms spēles beigām par spīti pret sevi fiksētam noraidījumam iestumjot ripu tukšos pretinieku vārtos.

Austrumu konferencē par izsētajām vietām vienā riņķī cīnās "Bruins", "Lightning", "Capitals" un "Flyers", bet kvalifikācijas turnīrā ar astoņām komandām tiekas šādi pāri: "Penguins" pret "Canadiens", "Hurricanes" pret "Rangers", "Islanders" pret "Panthers" un "Blue Jackets" pret "Maple Leafs".

Rietumu konferencē par izsētajām vietām vienā riņķī cīnās"Blues", "Golden Knights", "Avalanche" un "Stars", bet kvalifikācijas turnīru ar astoņām komandām tiekas šādi pāri: "Oilers" pret "Blackhawks", "Predators" pret "Coyotes", "Canucks" pret "Wild" un "Flames" pret "Jets".

Toronto un Edmontonā notiek 24 komandu izslēgšanas turnīrs. Tas paredz "play-off" kvalifikācijas kārtā aizvadīt sērijas līdz trim uzvarām, pēc tam pārejot uz tradicionālo sēriju formātu līdz četrām uzvarām.