foto: USA Today Sports
"Wizards" bez Pasečņika sastāvā piedzīvo jau sesto neveiksmi Orlando "burbulī"
Basketbols
2020. gada 9. augusts, 22:19

"Wizards" bez Pasečņika sastāvā piedzīvo jau sesto neveiksmi Orlando "burbulī"

Jauns.lv / LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Vašingtonas "Wizards" svētdien Orlando piedzīvoja jau sesto zaudējumu pēc kārtas, atstājot latvieti Anžeju Pasečņiku rezervē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Wizards" ar 103:121 (23:32, 25:32, 27:26, 28:31) piekāpās Oklahomasitijas "Thunder", ciešot jau sesto neveiksmi pēc kārtas kopš sezonas turpinājums noris Orlando.

Vašingtonas komanda šajā mačā neiesaistīja Pasečņiku.

Rezultatīvākais "Wizards" komandā ar 19 punktiem bija Džeroms Robinsons, kurš arī iekrāja sešas rezultatīvas piespēles. 14 punktus un astoņas atlēkušās bumbas nopelnīja Īzaks Bonga, kamēr pa 12 punktiem guva Morics Vāgners un Trojs Brauns juniors, kuram arī izdevās izcīnīt astoņas bumbas zem groziem.

Otrā laukuma pusē 23 punkti un septiņas atlēkušās bumbas Dariusam Beizlijam, 20 punktus guva Danilo Galināri, bet 18 punkti, sešas bumbas zem groziem un septiņas rezultatīvas piespēles Šejam Džildžesam-Aleksandram.

Pasečņiks pēdējo reizi laukumā devās aizpagājušajā spēlē pret Filadelfijas "76ers", taču sev atvēlētajā laikā palika bez punktiem.

Zīmīgi, ka Vašingtonas komanda šajā spēlē ne reizi nebija vadībā.

"Wizards" kopš sezonas atsākšanas brīža vēl nav spējusi izcīnīt pirmo panākumu. Komandai vēl priekšā divas spēles ar Milvoki "Bucks" un Bostonas "Celtics". Jau tagad zināms, ka klubs nepiedalīsies izslēgšanas spēlēs.

"Thunder" šī bija 43.uzvara 69 mačos. Gadījumā, ja Hjūstonas "Rockets" nākamajos mačos piedzīvo zaudējumus, Oklahomasitijas vienībai izslēgšanas spēlēs būs iespēja startēt no ceturtās pozīcijas Rietumu konferencē.

Naktī uz pirmdienu pēc Latvijas laika Rodiona Kuruca pārstāvētā Bruklinas "Nets" spēkosies ar Losandželosas "Clippers".

Jau ziņots, ka Kristaps Porziņģis sestdien NBA spēlē izcēlās ar 26 punktiem, palīdzēdams savai komandai Dalasas "Mavericks" izcīnīt uzvaru pār spēcīgāko Austrumu konferences komandu Milvoki "Bucks".

"Mavericks" ar 136:132 (35:32, 27:39, 31:20, 26:28, 17:13) pagarinājumā uzvarēja "Bucks".

Porziņģis laukumā pavadīja 40 minūtes un 26 sekundes, kuru laikā iemeta 26 punktus, izcīnīja 11 atlēkušās bumbas un trīsreiz rezultatīvi piespēlēja. Viņš grozā raidīja astoņus no 18 divpunktu un vienu no sešiem trīspunktu metieniem, kā arī realizēja visus septiņus "sodiņus". Tāpat liepājnieks reizi bloķēja pretinieka metienu, sakrāja sešas personīgās piezīmes, bet "Mavericks" ar latvieti laukumā guva par pieciem punktiem mazāk nekā iemeta.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Pēdējās 20 spēlēs Porziņģis jau desmit reizes spējis izcelties ar vismaz 25 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām. Zīmīgi, ka karjeras pirmajās 222 spēlēs latvietis šādu sniegumu demonstrēja vien astoņas reizes.

NBA vienības pirms izslēgšanas spēlēm aizvada astoņus mačus, lai noskaidrotu galīgo vietu sadalījumu pirms izslēgšanas spēļu sākuma.

Gadījumā, ja komanda, kas Rietumu vai Austrumu konferencē ieņem astoto pozīciju un devītās vietas īpašnieci apsteidz ne vairāk par četriem panākumiem, tai nāksies spēkoties ar vietu zemāk esošo pretinieci. Abi šie klubi aizvadīs mini sēriju līdz divām uzvarām. Komandas, kas uzvarēs, iegūs pēdējo vietu izslēgšanas spēlēs.

NBA sezona ar 22 komandu līdzdalību no 30.jūlija turpinās "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando.