foto: AFP/Scanpix
Porziņģis dzimšanas dienā atzīmējas ar 30 punktiem, bet "Mavericks" piedzīvo zaudējumu
Porziņģis spēlēja nepilnas 37 minūtes, kuru laikā iemeta astoņus no 15 divpunktu metieniem, divus no pieciem tālmetieniem un astoņus no 11 soda metieniem.
Basketbols
2020. gada 3. augusts, 09:16

Porziņģis dzimšanas dienā atzīmējas ar 30 punktiem, bet "Mavericks" piedzīvo zaudējumu

Jauns.lv / LETA

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis svētdien izcēlās ar 30 punktiem Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas noslēguma turnīra otrajā spēlē, taču viņa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" komanda cieta zaudējumu.

Dalasas vienība Orlando notiekošajā turnīrā ar 115:117 (35:23, 38:37, 19:36, 23:21) piekāpās Fīniksas "Suns" komandai.

Pateicoties Memfisas "Grizzlies" zaudējumam Sanantonio "Spurs", "Mavericks" jau pirms šī mača nodrošināja vietu izslēgšanas turnīrā. Dalasas basketbolisti "play-off" spēlēs pirmo reizi kopš 2016.gada. Zīmīgi, ka "Mavericks" bez Dirka Novicka sastāvā izslēgšanas turnīrā iepriekšējo reizi spēlēja tālajā 1990.gada.

Svētdien Porziņģis spēlēja 36 minūtes un 34 sekundes, kuru laikā iemeta astoņus no 15 divpunktu metieniem, divus no pieciem tālmetieniem un astoņus no 11 soda metieniem.

Viņa  rēķinā arī astoņas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viena pārtverta bumba, četri bloķēti metieni un trīs piezīmes. "Mavericks" ar Porziņģi laukumā ielaida pa četriem punktiem vairāk nekā iemeta.

Dalasas vienībā ar 40 punktiem, astoņām bumbām zem groziem un 11 rezultatīvām piespēlēm izcēlās Luka Dončičs. Pretiniekiem 30 punkti bija Devinam Bukeram, bet 19 punkti un 12 atlēkušās bumbas - Kemeronam Džonsonam.

"Mavericks" ar 40 uzvarām 69 spēlēs ieņem septīto vietu Rietumu konferencē.

Tikmēr Rodions Kurucs svētdien Bruklinas "Nets" rindās izcēlās ar diviem punktiem, kamēr viņa pārstāvētā Bruklinas "Nets" ar 118:110 (24:21, 30:33, 29:31, 35:25) apspēlēja Vašingtonas "Wizards", komandu, kuras rindās divus punktus guva Anžejs Pasečņiks.

Rezultatīvākais Bruklinas komandā ar 34 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām bija Keriss Leverts, Džo Heriss sakrāja 27 punktus un septiņas atlēkušās bumbas, bet centra spēlētājs Džerets Alens atzīmējās ar iespaidīgu "double-double"- 22 punkti un 15 atlēkušās bumbas.

"Wizards" komandā "double-double" tika uzreiz diviem. Tomasam Braientam 30 punkti un 13 izcīnītas bumbas zem groziem, bet Trojam Braunam junioram 22 punkti un desmit atlēkušās bumbas.

Austrumu konferencē vadībā ar 54 uzvarām 67 mačos ir Milvoki "Bucks", bet Rietumos pirmo vietu ar 50 panākumiem 65 cīņās ieņem Losandželosas "Lakers".

NBA vienības pirms izslēgšanas spēlēm aizvada pa astoņiem mačiem, lai noskaidrotu galējo vietu sadalījumu pirms izslēgšanas spēļu sākuma.

Gadījumā, ja komanda, kas Rietumu vai Austrumu konferencē ieņem astoto pozīciju un devītās vietas īpašnieci apsteidz par mazāk nekā četriem panākumiem, tai nāksies spēkoties ar vietu zemāk esošo pretinieci minisērijā līdz divām uzvarām. Komanda, kas uzvarēs, iegūs pēdējo vietu izslēgšanas spēlēs.

NBA sezona ar 22 komanda līdzdalību no 30.jūlija turpinās "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando.