"Knicks" treneris uzskata, ka Porziņģis var kļūt par Gazola un Novicka kombināciju
Kristaps Porziņģis var kļūt par spēlētāju ar prasmēm, kas kombinētas no Po Gazola un Dirka Novicka meistarības.
Basketbols
2015. gada 6. oktobris, 13:13

"Knicks" treneris uzskata, ka Porziņģis var kļūt par Gazola un Novicka kombināciju

Jauns.lv

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas "Knicks" galvenā trenera Dereka Fišera asistents Kurts Rambis uzskata, ka Latvijas talantīgais basketbolists Kristaps Porziņģis var kļūt par spēlētāju ar prasmēm, kas kombinētas no Po Gazola un Dirka Novicka meistarības, vēsta ESPN.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Rambis uzskata, ka Porziņģim ir potenciāls līdzināties šīm divām Eiropas basketbola zvaigznēm. "Viņš varētu būt viņu abu kombinācija, jo viņš spēj darīt daudzas lietas," sacīja treneris, kurš ikdiena daudz individuāli strādā ar Porziņģi.

Spānijas basketbolists Gazols ir divkārtējs NBA čempions ar Losandželosas "Lakers", savukārt Vācijas basketbolists Novickis ir NBA čempions un fināla sērijas vērtīgākais spēlētājs Dalasas "Mavericks" rindās.

"Viņam ir jāaug, jānobriest, jāattīstās, jākļūst stiprākam, jāpierod pie NBA spēles. Viņš jau izprot basketbolu. Viņš jau saprot, kas ir jādara. Viņš ir nesavtīgs spēlētājs. Viņš pieņem ļoti labus lēmumus. Viņš zina, kā spēlēt. Būs patīkami ar viņu strādāt," uzskata Rambis.

"Knicks" treneris norādīja, ka Porziņģa prasme trāpīt tālmetienus būs bīstams ierocis. "Viņa spēja trāpīt metienus būs ļoti bīstama. Komandām būs ļoti jāpiesargās no viņa. Viņa snaipera reputācija līgā izplatīsies ļoti ātri," domā Rambis.

"Iespējams, ka šobrīd viņam svarīgākais ir pieņemt pareizus lēmumus, novērtējot pretinieku aizsardzību, spēlējot gan ar muguru, gan ar seju pret grozu. Tāpat arī visas pārējās lietas, kas debitantiem ir jāiemācās," piebilda "Knicks" treneris.

Rambis arī piebilda, ka šobrīd vēl nav izlemts, vai Porziņģis varētu doties "Knicks" komandas starta pieciniekā, vai spēlētājs iesaistīsies mačā no rezervistu soliņa. "Dažreiz ir labāk spēlētājus iesaistīt no soliņa. Nesaku, ka tas ir izlemts. Mēs tiešām to neesam vēl apsprieduši," atzina treneris.

NBA regulārā čempionāta sezonas pirmo spēli "Knicks" aizvadīs 28.oktobrī viesos pret Milvoki "Bucks". Pirms tam "Knicks" paredzētas sešas pārbaudes spēles, no kurām pirmā būs 7.oktobrī Ņujorkā pret Brazīlijas komandu "Paschoalotto/Bauru", bet pārējie pieci mači būs pret citiem NBA klubiem - 9.oktobrī viesos pret Vašingtonas "Wizards", 12.oktobrī mājās pret Filadelfijas "76ers", 16.oktobrī savā laukumā pret Bostonas "Celtics", 17.oktobrī izbraukumā pret Šarlotes "Hornets" un 22.oktobrī Bostonā pret "Celtics".

Porziņģi jūnijā NBA jauno spēlētāju draftā "Knicks" izvēlējās ar 4.numuru, kas vēsturē ir labākais rādītājs starp basketbolistiem Baltijā. NBA draftā no latviešu basketbolistiem pirmais tika izraudzīts Andris Biedriņš, kuru 2004.gadā ar 11.numuru izvēlējas Goldensteitas "Warriors". 2011.gadā ar 42.numuru Indiānas "Pacers" izvēlējās Dāvi Bertānu, taču tiesības uz spēlētāju maiņas darījuma ceļā nonāca pie Sanantonio "Spurs" komandas. 2013.gadā ar pēdējo jeb 60.numuru Memfisas "Grizzlies" izvēlājās Jāni Timmu.

20 gadus vecais Porziņģis, kurš ar apaviem kājās ir aptuveni 2,20 metrus augumā garš, iepriekšējās trīs sezonas pavadīja Spānijā. Aizvadītajā sezonā Spānijas čempionātā talantīgais basketbolists 34 spēlēs vidēji mačā guva 10,7 punktus un izcīnīja 4,8 atlēkušās bumbas.

Līgumu ar "Knicks" komandu Porziņģis noslēdzis uz divām sezonām, kuru laikā spēlētājs saņems aptuveni 8,5 miljonus ASV dolārus. Porziņģa līgums uz trešo un ceturto gadu nav garantēts, taču turpinot sadarbību, basketbolists četru sezonu laikā saņems 18,4 miljonus ASV dolārus pirms nodokļu nomaksas.

Porziņģis rūpīgi gatavojas savai NBA debijas sezonai, tāpēc basketbolists septembrī nevarēja palīdzēt Latvijas valstsvienībai Eiropas čempionātā, kur komanda ieguva 8.vietu.

BNS/Foto: Ekrānuzņēmums no video, Vida Press