foto: AFP/Scanpix
ESPN ziņo, ka "Knicks" jaunais treneris būs Toms Tibodo
"Knicks" ar Tibodo vienojušies par piecu gadu darījumu.
Basketbols
2020. gada 26. jūlijs, 18:49

ESPN ziņo, ka "Knicks" jaunais treneris būs Toms Tibodo

Jauns.lv / LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Ņujorkas "Knicks" sestdien panāca vienošanos ar treneri Tomu Tibodo, ziņo amerikāņu raidorganizācija ESPN.

Tibodo ienāks klubā, kuru no 2015. līdz 2019.gadam pārstāvēja šī brīža labākais Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis, ar savu prasīgo stilu un aizsardzības jaunievedumu vēsturi.

Pārmaiņas tika gaidītas, kopš Leons Rouzs martā kļuva par komandas prezidentu. Tomēr sarunas par līgumu tika apturētas šonedēļ, pēc kāda informācijas avota teiktā, atstājot šaubas par Tibodo stāšanos amatā un paaugstinot Džeisona Kida izredzes uz trenera posteni Ņujorkā.

ESPN vesta, ka "Knicks" ar Tibodo vienojušies par piecu gadu darījumu.

Tiek norādīts, ka Rouzam un viņa izpilddirektoram Viljamam Veslijam ir spēcīgas saiknes ar Tibodo, tomēr notika vairākas darba intervijas ar cietiem kandidātiem, tostarp Kidu, Maiku Vudsonu, Maiku Milleru un Keniju Atkinsonu. Vudsons un Millers - abi bijušie "Knicks" galvenie treneri - saskaņā ar avota datiem ir kandidāti uz pievienošanos Tibodo treneru personālam kā palīgi.

62 gadus vecais Tibodo ierodas klubā ar panākumiem un bagāžu. Viņam bija milzīga loma kā aizsardzības tipa trenera palīgam - vispirms ar "Knicks" Džefa van Gandija vadībā, pēc tam kopā ar Bostonas "Celtics" Doka Riversa vadībā, bet pēc tam viņš galvenā trenera amatā krietni pacēla viena no tobrīd viduvējiem līgas klubiem Čikāgas "Bulls" akcijas.

Tāpat Tibodo ir bijušas problēmas ar attiecībām, "Bulls" pametot pēc attiecību atsalšanas ar kluba ofisa darbiniekiem Garu Formenu un Džonu Pāksonu, neraugoties uz komandas labākajiem rezultātiem kopš Maikla Džordana ēras. Pēc tam viņš pārņēma Minesotas "Timberwolves" un sadūrās viedokļiem gan ar īpašnieku Glenu Teiloru, gan ar zvaigznes statusā esošo Karlu Entoniju Taunsu.

"Veids, kādā tiek vadīta vienība, un vieta, kur atrodas jūsu komanda, ir dažādi," Tibodo teica ESPN apraidē. "Un, ja jūsu komanda ir jauna un jūs esat pārbūves procesā, iespējams, ir jātrenējas vairāk nekā vecāku veterānu komandai."

"Dažos gadījumos, kad komandā ir gan jaunie, gan vecākie basketbolisti, gandrīz notiek divi treniņi vienā, kur jaunie puiši strādā to, kas viņiem ir vajadzīgs, un veterāni svaru zālē iegūst spēku un funkcionālo sagatavotību," Tibodo klāsta savus uzskatus.

Neatkarīgi no iemesliem, kāpēc beidzās viņa karjera Čikāgā un Minesotā, Tibodo ir panācis pārliecinošu uzvaru rādītāju. Viņš kopā ar komandām panāca uzvarētu spēļu bilanci sešās no septiņām pabeigtajām sezonām galvenā trenera amatā. Tiek uzsvērts, ka "Bulls" bija sliktāks pirms un pēc Tibodo, bet viņa vadībā "Timberwolves" iekļuva izslēgšanas spēlēs vienīgo reizi vienības pēdējo 16 gadu laikā.

Savukārt "Knicks" izslēgšanas spēles nav redzējusi jau kopš 2013.gada. Tā ir līgas sliktākā komanda kopš 2014./2015.gada sezonas.

Tibodo būs kluba septītais galvenais treneris kopš 2014.gada.

Tā kā šosezon "Knicks" ar bilanci 21-45 ieņēma vien ceturto vietu no beigām Austrumu konferencē, vienība nav kvalificējusies sezonas beigu sacensībām Orlando, un nav zināms, kad jaunais treneris varēs uzsākt treniņus.